Torreviejas laguner åpnes for folket

Publisert

De mineralholdige lagunene i Torrevieja har lenge vært et yndet mål for turister og fastboende. Ferdselen i området har imidlertid manglet tillatelse fra myndighetene. Dersom Torrevieja kommune får det som de vil skal lagunene nå formelt sett gjøres tilgjengelige for allmennheten. Forslaget er allerede godkjent fra regionalt hold i Valencia, men trenger velsignelse fra sentrale myndigheter.

De siste årene skal stadig flere turister ha blitt observert badende i det mineralholdige lagunene i Torrevieja. I fjor gjorde Torrevieja kommune det klart at badingen var forbudt og ville kunne bli bøtelagt med opptil 6.000 euro. Kommunen annonserte samtidig at de ønsket å åpne for ferdsel i området og at leierbad var tillatt. Kommunen innledet samtidig møter med regionale myndigheter, naturparken Parque natural de las Lagunas og firmaet som driver saltproduksjonen på stedet.

Partene er etter dette kommet frem til at den verneverdige naturen skal gjøres tilgjengelig for folket. Forslaget er allerede godkjent fra regionalt hold i Valencia, men trenger velsignelse fra sentrale myndigheter i Madrid som formelt sett rår over Spanias kystlinje. Etter alt å dømme opprettholdes badeforbudet.

Lagunene ved La Mata og Torrevieja ble erklært nasjonalpark av regionale myndigheter i Valencia  i 1989. Området strekker seg over de fire kommunene Guardamar del Segura, Los Montesinos, Rojales og Torrevieja.

Stedet har et rikt dyre- og planteliv. Lagunene er også kilde til en omfattende saltproduksjon med en kapasitet på rundt 750.000 tonn i året. Produksjonen drives av selskapet Groupe Salins, med salg i Spania og eksport til blant annet USA, Storbritannia, afrikanske land og land i Norden. Forbudet mot bading skal være knyttet til denne produksjonen.

Les også: Vil stoppe «dødehavs-bading»

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter