25.9 C
Alicante
30.4 C
Málaga
25.8 C
Las Palmas de Gran Canaria

Torreviejas laguner åpnes for folket

De mineralholdige lagunene i Torrevieja har lenge vært et yndet mål for turister og fastboende. Ferdselen i området har imidlertid manglet tillatelse fra myndighetene. Dersom Torrevieja kommune får det som de vil skal lagunene nå formelt sett gjøres tilgjengelige for allmennheten. Forslaget er allerede godkjent fra regionalt hold i Valencia, men trenger velsignelse fra sentrale myndigheter.

De siste årene skal stadig flere turister ha blitt observert badende i det mineralholdige lagunene i Torrevieja. I fjor gjorde Torrevieja kommune det klart at badingen var forbudt og ville kunne bli bøtelagt med opptil 6.000 euro. Kommunen annonserte samtidig at de ønsket å åpne for ferdsel i området og at leierbad var tillatt. Kommunen innledet samtidig møter med regionale myndigheter, naturparken Parque natural de las Lagunas og firmaet som driver saltproduksjonen på stedet.

Partene er etter dette kommet frem til at den verneverdige naturen skal gjøres tilgjengelig for folket. Forslaget er allerede godkjent fra regionalt hold i Valencia, men trenger velsignelse fra sentrale myndigheter i Madrid som formelt sett rår over Spanias kystlinje. Etter alt å dømme opprettholdes badeforbudet.

Lagunene ved La Mata og Torrevieja ble erklært nasjonalpark av regionale myndigheter i Valencia  i 1989. Området strekker seg over de fire kommunene Guardamar del Segura, Los Montesinos, Rojales og Torrevieja.

Stedet har et rikt dyre- og planteliv. Lagunene er også kilde til en omfattende saltproduksjon med en kapasitet på rundt 750.000 tonn i året. Produksjonen drives av selskapet Groupe Salins, med salg i Spania og eksport til blant annet USA, Storbritannia, afrikanske land og land i Norden. Forbudet mot bading skal være knyttet til denne produksjonen.

Les også: Vil stoppe «dødehavs-bading»

Spanderer du en kaffe på redaksjonen?

Corona-krisen skadet våre annonsører såpass at de fleste ikke bruker penger på markedsføring nå. Dette blir langvarig da skaden på det norske næringlivet har stor i og med at de fleste nordmenn har blitt værende “hjemme” denne sommeren.

Vi ber om din støtte for å kunne bruke mer av vår tid på å holde deg oppdatert.

I steden for en betalingsmur har vi åpnet for ett frivillig abonnement. De som ikke er klare for det oppfordrer vi til å virtuell kopp kaffe på noen i redaksjonen nå og da.

Spanderer du på kaffen i dag?

Kommentarer

SpaniaPosten
Etablert i 2002. SpaniaPosten publiseres på papir i Alicante og Malaga-provinsene. Våre skribenter er fastboende i Spania og fagfolk med årtier av erfaring fra nettopp Spania.

Vise-statsminister «Fundamentalt å avskaffe monarkiet»

Leder av «Podemos» og Spanias vise-statsminister, Pablo Iglesias, sier det er en fundamental oppgave for partiet å avskaffe det spanske monarkiet og...

Spleiser på ny promenade for Altea

Den neste fasen i oppgraderingen av Alteas promenade mot sjøen blir et spleiselag mellom Miljøverndepartementet i Madrid (MITECO) og rådhuset i Altea.

Massetest: Ingen positive i Torrevieja

Som en del av en nasjonal massetest ble 1100 personer testet i Torrevieja onsdag 16. september. Ingen testet positive for Corona-viruset.

Covit-smitte på Costa del Sol (Oppdatert 19. september) – Tredobling i Nerja

Siste smittetall viser stabile smitte-tall for Fuengirola og nedgang tallene for i Marbella. Nerja har sett en tredobling i antallet som har...

Relaterte saker

Massetest: Ingen positive i Torrevieja

Som en del av en nasjonal massetest ble 1100 personer testet i Torrevieja onsdag 16. september. Ingen testet positive for Corona-viruset.

Covit-smitte i Torrevieja området (Oppdatert 18.september)

Nye smittede er stabilt eller svakt synkende i Torrevieja mens tallet har gått opp i størstedelen av Vega Baja-området siste 14 dager....

Korrupsjon i Torrevieja: Solgte kølapper og digitale sertifikater

Politiet har pågrepet en ansatt på rådhuset i Torrevieja. Vedkommende er anklaget for å ha satt i system en ordning hvor man...

54 smittede på sykehjem på Costa Blanca – myndighetene tar over

Generalitet Valenciana tar over størstedelen av driften ved sykehjemmet CasaVerde hvor man også har hatt pasienter fra Norge og Sverige.

Torrevieja har god plass i september

Søndag 6. september meldes det om 28 varmegrader, 61% luftfuktighet og god plass på de fleste av stendene.

Covit-smitte i Torrevieja området (Oppdatert 4.september)

Tallene under kommer fra de regionale helse-myndighetene for Valencia-regionen, Generalitet Valenciana. Tallene er oppdatert 04/09 klokken 10.00. Tallene...

Covid-smitte i Rojales for første gang

Det er nå fire personer som har testet positivt. Dette er en gjeng venner/familie som har smittet hverandre i forbindelse med sosial...

Jordskjelv utenfor Torrevieja

Natt til fredag 3. august (kl 23.33) kunne kan igjen føle et jordskjelv i Torrevieja. Denne gangen målte jordskjelvet 3.7 på Richters...

Covit-smitte i Torrevieja området (Oppdatert 27.august)

Tallene under kommer fra de regionale helse-myndighetene for Valencia-regionen, Generalitet Valenciana. Tallene er oppdatert 27/08 klokken 10.00. Tallene viser: Testet positive under...

Grønt lys for å surfe på Orihuela Costa

Rådhuset i Orihuela har gitt grønt lys for de som vil surfe i kommunen. Det er i Cala Cerrada surfing blir tillatt...
- Advertisement -