Tilflytning øker presset på sykehuset – håper utvidelse i 2022

Publisert

Beboerne på Orihuela Costa vil snart kunne nyte godt av Valencia-regionens investering på totalt 45 millioner Euro. Utvidelsen av Hospital Vega Baja er allerede flere år forsinket. Man har annonsert at man endelig vil gå i gang i over tre år. Budsjettet for utvidelsen har blitt redusert med 30 millioner Euro så man nå total regner med å bruke 45 millioner.

Mange nye innflyttere til kommunen

Dagens sykehus ble oppført på 80-tallet med enkelte forbedringer utført på 90-tallet. Befolkningen i området har økt voldsomt, mye grunnet stor tilflytning til Orihuela Costa. Mange av tilflytterne er pensjonerte nord-europeere og spanjoler noe som igjen bidrar til å øke snittalderen i kommunen og legge press på helse-sektoren.

Lokalsykehuset i Orihuela trenger sårt å øke sin kapasitet. Regn og oversvømmelse tilbake i 2019 førte til mange skadde, syke og omkomne. Sykehusets kapasitet ble den gang sprengt. Også under pandemien har sykehusets blitt overfullt.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter