Statsministeren på partisamling i Guardamar

Publisert

Jens Stoltenberg avsluttet tre dagers besøket i Spania med en partisamling, med lokallagene AP Costa Blanca Syd og AP Costa Blanca Nord, på kulturhuset i Guardamar del Segura.

Jens Stoltenberg avsluttet tre dagers besøket i Spania med en partisamling, med lokallagene AP Costa Blanca Syd og AP Costa Blanca Nord, på kulturhuset i Guardamar del Segura.

Først ble Stoltenberg mottatt på rådhuset av Guardamars ordfører Marylene Albentosa Ruso. Etter å ha signert vennskapsprotokollen sammen med PSOE ordføreren, gikk statsministeren med følge de få hundre meterne ned til kulturhuset.

Jens Stoltenberg gjorde det klart at han hadde kommet for å bygge opp under samarbeidet mellom AP og PSOE, som har røtter helt tilbake til den spanske borgerkrigen, og som ble videreført blant annet gjennom Spaniakomiteen hvor AP veteran Haakon Lie var pådriver.

– Det har vært noen fine dager på Costa Blanca, og jeg har fått gleden av å bli nærmere kjent med den norske kolonien her. Noen ganger står det negative ting om i pressen om det norske miljøet i Spania. Det gir et feilaktig bilde. Faktum er at det norske miljøet i Spania hviler på tre solide pilarer. Først og fremst er det nordmennene selv og deres kreativitet og skaperkraft. Deretter kommer de norske institusjonene som er etablert her nede, det var for eksempel fantastisk å besøke skolen i Rojales i sted. Elevene sang og underholdt og det var helt tydelig at de var stolte av skolen sin.  Den tredje pilaren er fine måten nordmenn blir tatt imot av spanjolene på. Det skal vi være svært takknemlige for, sa Stoltenberg, som benyttet anledningen til å takke PSOE for all hjelpen AP har fått under etableringen av lokallagene.


Jens Stolteberg ble godt motatt av de mange AP sympatisørene som bor hele eller deler av året i Spania.

Sosialistisk samarbeid
AP og PSOE er i full gang med å etablere et utstrakt politisk samarbeid i Spania. Selv om prosjektet foreløpig er i startgropen, mangler det ikke på fremtidsplaner.

Spaniaposten snakket med Maria Jesus Diaz Puebla fra bystyregruppen til PSOE i Torrevieja.

– Vi har inngått en samarbeidspakt. Først og fremst skal vi bistå AP med moralsk støtte, logistikk og infrastruktur. Men vi skal også ha et gjensidig samarbeid i valgkampene. Det vil si at AP skal hjelpe oss med å få nordmenn som er stemmeberettiget her i Spania til å stemme på oss og vice versa. I den forbindelse kommer vi til å ha valgprogrammer på norsk ved fremtidige valg. På sikt er det meningen at vi skal innlede et lignende samarbeid med sosialistiske partier fra andre europeiske land også. 53 % av velgermassen i Torrevieja er utenlandsk, så det er åpenbart mye å hente på slike samarbeidsløsninger, sier Maria Jesus Diaz Puebla fra bystyregruppen til PSOE i Torrevieja.
 

Bindeledd  
Lederne for lokallagene AP Costa Blanca Syd og AP Costa Blanca Nord, Per Neskleiv og Hans Svedbergh var godt fornøyde med både statsministerbesøket generelt og partimøtet i Guardamar.

– Vi skal være et bindeledd mellom nordmenn i Spania og norske og spanske myndigheter. Det har tidligere vært en tendens til at nordmenn i Spania nærmest har blitt sett på som landssvikere, det vil vi gjøre noe med. Det er mye som skal tas tak i. Helse, skole, eldreomsorg og så videre, sier Per Neskleiv, som skal bruke sommerferien på å skaffe AP på Costa Blanca flere medlemmer.

– Et dilemma er at det er mange nordmenn som bare tilbringer tre til fire måneder i året i Spania. Mange av dem er medlemmer i et eller annet AP lokallag hjemme i Norge. Men de har sikkert også lyst til å være med oss når de er her. Hvordan det skal løses i praksis? Det er noe vi forsøker å finne en løsning på, sier Hans Svedbergh, som kan avsløre at det også er planer om et AP lokallag på Kanariøyene i tillegg til det som er planlagt på Costa del Sol.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter