Simulererer jordskjelv-katastrofe i Torrevieja

Publisert

383 personer døde i Torrevieja da jordskjelvet rammet byen 21. mars 1829. I tillegg ble 377 skadet og over 5000 boliger ble helt eller delvis ødelagt. Det målte 6.6 på richter skala. Til sammenlikning målte jordskjelvet som rammet Lorca i 2011, 5.1. 80% av bygningene i Lorca hadde skader i etterkant.

Øvelse tirsdag morgen

Brannmannskaper, lokalpoliti, Guardia Civil, sivil-forsvaret, ambulanser er blant de som markerer dagen. Øvelsen starter klokken 09.30 på barneskolen “Colegio Público Cuba” i Torrevieja og på den videregående skolen “Instituto Mare Nostrum“.

Rådhuset har i forkant delt ut 2000 flyers som informerer folk om hvordan de bør handle når det neste jordskjelvet kommer. Hvert år registreres en håndfull jordskjelv i Torrevieja og havet utenfor.

Skytshelgen beskytter byen mot jordskjelv

I Torrevieja markerer man hver sommer byens andre skytshelgen San Emigdio. I 2023 markerte man helgenen med en fiesta som varer fra 4. til 7. august.

Sant’Emidio che protegge Monte Santo di Benedetto Biancolini – 1770 – olio su tela. Foto Sergio Ceccotti.

Det var i 1703 San Emigdio ble «oppdaget» som en beskytter mot jordskjelv. Under et jordskjelv i Italia ble byen Ascoli Piceno relativt uskadd. San Emigdio hadde tidligere vært biskop her og man mente det var helgenen som stod bak dette.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter