Torreviejas saltproduksjon åpnet for publikum

Publisert

Produksjonsanlegget for salt ved lagunen i Torrevieja er endelig åpnet for publikum. Besøket skjer med turisttog fra byen og ut til utvinningsanleggets karakteristiske saltfjell. Under turen vil lydguider gi informasjon om saltverkets historie og om hvordan de forskjellige leddene i produksjonen foregår. Det gis også informasjon om floraen og faunaen ved lagunen der utvinningen foregår og kuriøse detaljer som årsaken til lagunens rosa farge, eller hvilke land som kjøper det meste av saltet.

De audioguidede turene tar rundt 50 minutter og går fra ti om morgenen til åtte om kvelden. Reisen starter og stopper ved havnen i Torrevieja i Paseo de Libertad og koster nærmere syv euro for en ordinær billett (noe mindre for barne- og honnørbilletter).

saltskip.jpgÅ etablere et besøkssenter har også vært diskutert av kommunen og selskapet Grupo Salins som driver anlegget. Et slik senter og en eventuell souvenirbutikk er så langt ikke etablert.

Å få på plass et minstetilbud til turister og andre om å besøke anlegget, skal med forhandlinger mellom kommune, region og stat ha tatt tre år. I følge Alicante-avisen Información har betingelsene for å åpne stedet for publikum fra regionale myndigheter i Valencia og den spanske stat bidratt til å forlenge prosessen. Turene ut til anlegget startet mandag 16. juli og gjelder i første om gang frem til 30. september.

Les også: Torreviejas laguner åpnes for folket

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter