Nytt liv til 1800 “spøkelses-boliger”

Publisert

I San Miugel de Salinas, like syd for Torrevieja, har kjempeprosjektet i området man kaller “Los Invernadderos (Drivhusene) skjemmet området siden finanskrisen på 2000-tallet. Det ambisiøse prosjektet ble stående uten kjøpere og utbygger Mira Levant hadde finansielle muskler til å holde hodet over vannet og ble slått konkurs til slutt i 2008.

Forfall og ugress

Siden 2000 tallet har ugress, tagging og forfall preget området. Men nå vil den nye utbyggeren “Bogey Mediterráneo” gi nytt liv til området og ferdigstille de 1800 boligene. Boligene var planlagt som del av en rekke blokker på fire etasjer. Men bare et par av blokkene, de nærmest sentrum, ble påbegynt. Det nye selskapet består av grunneiere som eier over halvparten av arealet hvor det feilede prosjektet var planlagt.

Krever garanti for fullførelse

Selskapet har lagt frem sin plan for rådhuset i San Miguel de Salinas. Lett blir det ikke for det nye selskapet. Tidene har forandret seg og de må legge frem finansielle garantier for at det nye prosjektet faktisk blir ferdigstilt. Rådhuset ønsker ikke at historien gjentar seg med flere halvferdige bygg som resultat. Den nye grupperingen må derfor legge frem garantier på flere millioner Euro. Fra før av sitter rådhuset på en garanti på 1.4 millioner fra konkursboet til Mira Levant.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter