Ny svindelsak i Torrevieja

Publisert

Ansvarlige for det offentlige avsaltingsanlegget i Torrevieja er pågrepet anklaget for bedrageri i millionklassen. Totalt 13 personer skal være arrestert i det man mistenker er omfattende korrupsjon og organisert svindel med kontrakter i byggingen av anlegget samt tilsvarende prosjekter blant annet i Bajo Almazora i Almería. Det statseide selskapet Acuamed som driver fabrikkene skal på vegne av den spanske stat og EU ha investert 1,7 milliarder euro i teknologi og produksjon for avsalting av vann fra Middelhavet. Av disse pengene skal det være svindlet for over 20 millioner euro.

Blant dem som er arrestert i saken er lederen for Acuamed som driver avsaltingsanleggene i Spania, Arcadio Mateo del Puerto, og ansvarlig for ingeniør- og konstruksjonsdelen, Gabriela Mañueco Pfeiffer. I tillegge til anlegget i Torrevieja (Planta Desaladora de Torrevieja) og anlegget i Bajo Almazora, skal en rekke av selskapetes andre prosjekter knyttet til vannforedling være berørt.

Svindelen skal ha forgått i to ledd. Først er reglene for anbud brutt og kontrakter gitt til forskjellige firmaer og leverandører «under bordet». For dette skal de ansvarlige i Acuamed ha mottatt kommisjoner (korrupsjonen). Deretter mistenker man at de aktuelle firmaene i samråd med ledelsen i Acuamed har overpriset sine tjenester, noe som skal ha gjort det mulig å hente ut millioner av euro i prosessen (svindelen).

Til sammen 1,7 milliarder euro skal være investert i teknologi og produksjonsutstyr til avsalting av vann fra Middelhavet. Av disse pengene skal det være svindlet for over 20 millioner euro. Aguas de las Cuencas Mediterráneas (Acuamed) hører inn under det spanske departementet for miljø der de to nevnte lederne er ansatt. I tillegg skal elleve andre være arrestert. Arrestasjonen skal ha skjedd mandag 18. januar etter lengre tids etterforskning.

Les også: Torrevieja «løser» vannproblem

 

Foto: Planta Desaladora de Torrevieja.

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter