Maimesse i Torrevieja 9. til 12. mai

Publisert

Torreviejas popul’re mai-messe, Feria de Mayo, arrangeres for andre året på rad i Parque de la Estación. Det tradisjonelle sevillanas-arrangementet vil finne sted mellom den 9. og 12. mai. Styret i Parque de la Estación godkjente torsdag anbudskonkurransen for organiseringen av arrangementet.

Selskapet som vinner kontrakten, får ansvaret for den komplette organiseringen av messen. Dette innebærer oppsett av scene, lys- og lydutstyr, legalisering av de elektriske installasjonene og betaling av strømforsyningen, installasjon av de syv underholdningsbodene, toaletter og garderober, samt levering av all infrastruktur eller tjenester som er nødvendige for en korrekt gjennomføring av arrangementet: ambulanse, lege, ATS, sikkerhet, kjemiske toaletter og brannslukningsapparater. Det valgte selskapet skal også sørge for innhenting av aktivitetslisens, obligatorisk forsikring, beredskapsplan, arbeidsledelse og alle andre tekniske dokumenter som måtte være nødvendige.

Antallet stands som er planlagt for denne utgaven tilsvarer det samme antallet som ble satt opp i fjor. Da ble det besluttet å flytte arrangementet til Stasjonsparken på grunn av arbeidene med det nye fritidssenteret i havnen, som okkuperte det tradisjonelle messeområdet.

Resultatet ble et møte i mye mindre målestokk, som byrådet kalte “Hyllest til maimessen”. En provisorisk løsning, understreket de, men utvilsomt langt fra de dimensjonene messen hadde da den var i havnen, der det var satt opp mer enn 20 boder.

Valget av Parque de la Estación ble faktisk kritisert av deler av opposisjonen til regjeringsgruppen. De lokale myndighetene begrunnet valget av dette stedet med at dansegruppene ikke ønsket å betale deler av reisekostnadene til det andre tilgjengelige alternativet, Antonio Soria-parken, av egen lomme.

Etableringen av Feria de Mayo i Antonio Soria krevde ifølge konsistoriet en rekke kostbare lysinstallasjoner for grupper med små inntekter. Et lignende problem oppstod når det gjaldt tivoliet, men i motsetning til Sevillanas kunne de til slutt etablere seg der uten ytterligere problemer. En plass som de også deler med musikkfestivalene om sommeren og de mange paellakonkurransene under La Purísima-festene.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter