Lyntogforbindelse til Torrevieja endelig en realitet

Publisert

Torrevieja kommune skriver i en pressemelding at de har gitt konsesjonen for ekspressruten mellom Torrevieja og Alicante er gitt til busselskapet Enatcar S.A. (ALSA).

Torrevieja kommune skriver i en pressemelding at de har gitt konsesjonen for ekspressruten mellom Torrevieja og Alicante er gitt til busselskapet Enatcar S.A. (ALSA).

Torreviaja kommune forteller at busselskapet ALSA fra og med den 15.juli kan sette i gang med å hente og levere passasjerer til busstoppet ved Eras de la Sal, midt i sentrum av Torrevieja by.

Passasjerer som ankommer Alicante på høyhastighetstoget AVE fra Madrid vil nå kunne reise direkte videre til Torrevieja. Den nye kombinasjonen av hurtigtog og ekspressbusser vil gjøre reisen både enklere og kortere for passasjerene. Forventet reisetid mellom Torrevieja og hovedstaden Madrid er cirka tre timer.

-Jeg er overlykkelig over at vi endelig har kommet til enighet mellom partene. Denne typen tjenester er viktig for at vi skal kunne videreutvikle turistøkonomien både i Torrevieja og tilliggende kommuner, sier en fornøyd ordfører Eduardo Dolon.

Foreløpig har ikke Renfe og Alsa blitt enige om billettprisene, noe som gjør at folk fremdeles ikke kan bestille hele reisen med én pris og én billett hos togselskapet – fra for eksempel Torrevieja til Madrid – slik planen er.

Ordføreren i Alicante, Sonia Castedo, har som kjent satt seg på bakbena i saken og nekter andre kommuner direkte tilgang til AVE-stasjonen i byen. Bussforbindelsen som nå åpnes går derfor til Villena, stasjonen før Alicante.

Ekspressruten vil være i drift i hele sommeren.

I løpet av de siste 12 månedene har 1,3 millioner passasjerer tatt den to timer lange togturen mellom Alicante og Spanias hovedstad. AVE har 11 avganger på denne strekningen hver dag, noe som tilsier en daglig kapasitet på over 7.000 seter. 

Les også:

Lyntoget får bussforbindelse til Benidorm og Torrevieja

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter