14.7 C
Alicante
30.4 C
Málaga
17.9 C
Las Palmas de Gran Canaria

Landbruksmuseum i Almoradí

Et småbruk på 4.500m2 blir nå museum for lokal-kultur og landbruk i Almoradí, mellom Rojales og Orihuela.

Eiendommen er opprinnelig fra 1800-tallet og man har brukt EU-midler for å gjøre den om til museum. Her viser man frem hvordan folk levde i denne perioden og hvordan man var koblet til naturen og kulturlandskapet. Det mekaniske utstyret man den gangen brukte på gården er nesten helt intakt den dag i dag.

Det er primært jordbruk man har brukt i Vega Baja regionen. Vannkanalene som går på kryss og tvers utgjør et nøye regulert nettverk. I Almoradí kan man blir kjent med disse gjennom et utall spaserturer, «Ruta del Agua» (vannruten).

I Almoradís «Ecomuseo» er det også viet plass til viktige folk fra kommunen, både folk fra kulturliv og næringsliv. Blant dem aristokraten Adrian Viudes, som var sønn av «Greven av RíoFlorido». Som forretningsmann solgte han de første traktorene i området og fabrikkerte motorsykler under navnet «Sadrián». En av dem står i dag utstilt på museet.

Museet ble offisielt åpnet 14. oktober 2021.

I Rojales finner man et museum dedikert til samme tema. Lær om regionens landbruks-historie: Museo de la Huerta i Rojales.

Relaterte saker

- Advertisement -