Julifestival i Orihuela – Moros y Cristianos

Publisert

I juli markerer man i Orihuela «Moros y Cristianos». Årets festival (2019) begynner 14. juli og avsluttes med “De Kristnes opptog” 20. juli. Den historisk-inspirerte feiringen markerer da kristne fra Nord-Spania erobret den sydlige delen av Spania som i over 800 år var et multikulturelt samfunn av Jøder, Muslimer og Kristne.

For å forene de mange små kongedømmene som til da hadde utgjort mesteparten av den iberiske halvøya ble kristendommen brukt.

Moros y Cristianos festivalen markerer på et ikke akkurat historisk korrekt vis Maurernes «invasjon» og 800 år senere, deres nederlag for de kristne troppene fra Nord-Spania. Morsomt er det å beskue uansett. Dette er årets viktigste festival i Orihuela.

Program for Moros y Cristianos i Orihuela 2019
14. Juli – Blomsteroffer til ære for helgenene Justa og Rufina. Fra Gabriel Miro kirken på kvelden.

16. Juli – Barneopptog

17. Juli – Opptog fra Gloriosa Enseña del Oriol, slag med krutt og muskedundere i det troppene “innvaderer” borgen.

18. Juli – Retrett fra borgen, troppene trekker seg tilbake.

19. Juli – Maurernes inntok, parade gjennom byens gater. Avgang fra Calle Ocarasa 21.30

20. Juli – De kristnes inntok, parade gjennom byens gater. Avgang fra Calle Ocarasa 21.30

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter