I buss og taxi hjem til Norge

Publisert

Stansen i den europeiske flytrafikken etter vulkanutbruddet på Island har medført lange dager også for de ansatte i reiselivsbransjen. Fra midten av april begynner norske pensjonister i Spania å reise hjem til Norge for sommersesongen, og det er ikke få av disse som har blitt rammet av flykaoset.

På Costa Blanca har de norske reisebyråene Saga Travel i Torrevieja og Marianne Tours i Alfaz del Pi satt opp busser for å frakte fortvilte nordmenn hjem.

– Vi har foreløpig satt opp syv busser. Det går to i dag tirsdag, en i morgen, en på torsdag, to på fredag og en på søndag. Lørdag tar vi pause, det har mildt sagt vært hektisk de siste dagene. De seks første bussene er fulle. på søndag er det noen plasser igjen. Hvorvidt det blir flere busser til uken vet jeg ikke per i dag. Det avhenger av utviklingen på Island, sier Eva Christensen hos Saga Travel.

Marianne Tours har allerede kjørt ti fulle busser oppover til Norge. Hvis det er nok etterspørsel setter de opp ytterligere en buss onsdag den 21. Om det blir flere etter det er foreløpig usikkert. En av de ansatte i det norske reisebyrået kan fortelle om svært travle dager og mange bekymrede kunder.

Drosjenæringen har i likhet med reiselivsbransjen hatt det hektisk siden vulkanutbruddet på Island torsdag den 15. april. En talskvinne for et drosjeselskap i Madrid forteller at det har blitt bestilt turer fra den spanske hovedstaden til det fleste europeiske storbyene de siste dagene, som priseksempler nevner hun 1.500 euro til Paris og 3.500 euro til Kjøbenhavn. Etter det Spaniaposten kjenner til er det også nordmenn som har bestilt taxi fra Norge til Spania for å komme seg hjem.

Tirsdag morgen  åpnet mange europeiske flyplasser inkludert noen norske, deriblant Gardermoen. Store deler av flytrafikken er imidlertid fortsatt lammet. Fra island meldes det at Eyjafjallajökull-vulkanen har begynt å spy ut ild, noe som kan tyde på at utbruddet er inne i siste fase.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter