Helsestasjonen for ungdom er innviet

Publisert

Den 15. oktober var det offisiell innvielse av den eneste norske helsestasjon for ungdom utenfor Norges grenser. Prosjektet, som kom i gang etter TV-aksjonen 2008, er et resultat av et samarbeid mellom Blå Kors Norge og Sjømannskirken.

Den 15. oktober var det offisiell innvielse av den eneste norske helsestasjon for ungdom utenfor Norges grenser. Prosjektet, som kom i gang etter TV-aksjonen 2008, er et resultat av et samarbeid mellom Blå Kors Norge og Sjømannskirken.

To fulle busser med representanter for Blå Kors, Sjømannskirken, de norske skolene på Costa Blanca, Arbeiderpartiet og Fremskrittspartiet, samt de ansatte ved helsestasjonen, ankom lokalene i Alfaz del Pi rundt klokken halv fire på ettermiddagen.

Prosjektleder i Familieveiviseren – Avdelig for oppvekst og integrering, sosionom og familieterapeut Grete Perralta, var så rørt at hun tok til tårene da hun ønsket velkommen på både norsk og spansk.

– Vi har arbeidet så hardt og så lenge for å få dette til og nå er ting endelig på plass, sa Peralta til de fremmøtte, før hun lot Alexandra Letelier og Omar Gamal fra Den Norske Skolen i Rojales klippe de to røde snorene.

Helsestasjon for ungdom har lokaler både i Alfaz del Pi og Torrevieja. Sistnevnte er imidlertid ikke helt ferdige, så Peralta og de andre valgte å innvie begge stasjonene samtidig i Alfaz del Pi, derav to snorer.

Etterlengtet tiltak
Det var flere elever fra de norske skolene på Costa Blanca til stede under innvielsen av helsestasjonen. Anna Beate Lambert og Emil Kaspersen fra Costa Blanca Undervisning i Albir og Alexandra Letelier og Omar Gamal fra Den Norske skolen i Rojales er alle enige om at helsestasjonen er et etterlengtet tiltak.

– Norsk ungdom i Spania har akkurat de samme behovene som norsk ungdom hjemme i Norge. Vi har akkurat de samme utfordringene her, sier Omar.

– Det er jo de samme folka her som hjemme, man blir ikke annerledes av å flytte ned hit, supplerer Alexandra. Både hun, Omar, Anna Beate og Emil er glade for at helsestasjonstilbudet nå har kommet til Spania.

Etter en kort velkomsttale, snorklipping og omvisning rundt i helsestasjonens flotte nyoppussede lokaler, gikk ferden tilbake til kirkesenteret i Albir hvor det ble servert kanapeer og holdt takketaler. 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter

Nyttig å vite: