Frukten med det knallrosa skallet, Pitahaya, har blitt til levebrød for flere familier i Torrevieja siste årene. Smaken av den eksotiske skapningen kan minne om en blanding av jordbær og pære.
I tillegg til en fantastisk smak og et utrolig utseende, inneholder dragefrukten fiber, B- og C-vitamin, antioksidanter, og omega 3. Som en «bonus» kan du omtrent spise så mye du bare vil av dragefrukten, siden den har et svært lavt kalori- og sukkerinnhold.
God egnet for Vega Baja
Kaktusplanens lave behov for vann er nøkkelen til den økonomiske suksessen for de som dyrker drakefrukt i Vega Baja området. Planten krever bare en tredjedel så mye vann som sitroner og appelsiner.
De som for få år siden startet å dyrke frukten tjener nå godt på dette. Den dyrkes også i Orihuela og i Murcia.
Området er generelt tørt og mye av vannet kommer et avsaltningsanlegg mellom Alicante og Santa Pola. Økende strømpriser sender prisene på vann opp.
Dragefrukt, eller Pitahaya som den egentlig heter, vokser blant annet i Sørøst-Asia, og Mellom- og Sør-Amerika,
Hvordan spiser man Dragefrukten Pitahaya
Du deler den i to halvdeler i lengderetning. Du kan fint spise den naturell med skje rett fra skallet – slik som du gjør med kiwi, eller du kan skrape den ut fra skallet og dele den i skiver eller biter.