Bygård rives etter 11 års venting

Publisert

Rivingen av bygården “La Ballena” i sentrum av Torrevieja er endelig i gang. Bygget som er fra 1960-tallet har de siste 11 årene stått tomt i påvente av riving. For å unngå ukontrollerte ras vil de øverste etasjene bli tatt fra hverandre manuelt, uten bruk av større maskiner. Rivingen er ventet å ta fire måneder.

Torrevieja kommune har selv måttet påta seg kostnadene for rivingen av bygården “La Ballena” (Hvalen). Bygget som ligger i gaten Pedro Lorca i sentrum av byen ble tømt for beboere allerede i 2006. Det var da erklært uegnet for boliger og måtte enten helrenoveres eller rives. Eieren av leilighetene i gården ble imidlertid aldri enige om hva som skulle gjøres og tok heller ikke på seg regningen for riving. Kommunen har nå bevilget i overkant av 230.000 euro for å få revet bygget, et beløp de vil kreve å få dekket av eierne.

Nabolaget La Punta der La Ballena ligger skal være lettet over at rivingen nå er i gang. De siste årene har det seks etasjer høye bygget vært utsatt for hærverk, branner, tyveri og husokkupanter. Det har også vært tilholdssted for mange av byens villkatter.

Rivingen av bygget startet den 22. november og er ventet å ta fire måneder. Bygget som er fra 1960-tallet vil først bli tatt fra hverandre manuelt fra toppen og ned, for å unngå ukontrollerte ras. Etter hvert som man kommer lenger nedover i etasjene skal større maskinelt utstyr tas i bruk. Deler av konstruksjonen inneholder også det kreftfremkallende stoffet asbest, noe som kompliserer arbeidet. 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter