Bøter for å “holde av” strandplass

Publisert

En badegjest ved Playa del Cura i Torrevieja må betale 150 euro i bot for å ha holdt av plass ved stranden. Å sikre seg plass om morgenen med håndkle, parasoll, stoler eller bord, uten at man skal oppholde seg der, er i følge lokale forskrifter ulovlig. Mange gjør dette tidlig om morgenen, for så å komme tilbake noen timer senere når stranden er full.

Torrevieja har i flere år hatt forbud mot denne typen «reservasjon», men forbudet har til nå ikke endt med bøteleggelser. Den aktuelle saken går tilbake til september i fjor. Mannen klagde deretter avgjørelsen inn for kommunen som nå har stadfestet boten. Vedkommende som er innbygger fra Madrid heveder selv at han var ute på svømmetur da politiet kom for å bøtelegge ham, skriver avisen Información.

Begrunnelsen for forbud mot reservasjon er at alle skal ha lik mulighet til å få plass på stranden når de kommer dit – det vil si «førstemann til mølla» forutsatt at man begynner å bruke plassen med en gang. I tillegg skaper reservasjonene problemer for ryddemannskaper som gjør strendene klare til bruk i morgentimene.

Les også: Torrevieja: “Okkuperer” deler av stranden

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter