Bli med på vår-fest i Rojales!

Publisert

I Rojales markerer man overgangen fra vår til sommer denne helgen i det man feirer to skytshelgener San Pedro og i tillegg feirer pilegrimsvandringen til San Isidro, bøndenes skytshelgen.

Denne fredagen, klokken 21.30, blir Malecón del Soto scenen for åpningstalen til festene, altså avenyen som går langs elven gjennom deler av Rojales. Samme kvelden blir det presentasjon og kroningen av dronningene og kongene 2024.

Komplett program (PDF) her.

Før det, kl. 21.00, tilbyr Vega Baja Artisjokkforening prøvesmaking av artisjokk-retter, etterfulgt av danseshow med konkurrense. Det blir opptredener av Sofía Sánchez’ danseskole og en opptreden av gruppen Aire Puro.

søndag, feirer kommunen en av de mest rotfestede og mangfoldige pilegrimsferdene som er viet bøndenes skytshelgen i regionen. Begivenhetene begynner kl. 08.00 med helgenens avgang fra sognekirken til parken El Recorral, der hele programmet finner sted frem til kl. 20.15, da bildet av San Isidro vender tilbake til kirken i Rojales.

Video fra opptoget i 2022.

Rådmannen påpekte at når pilegrimsferden når frem til El Recorral, vil det bli en hellig messe med opptreden av rociero-gruppen Arte Payá, samt en hyllest til pensjonerte bønder og nye entreprenører i landbrukssektoren.

Det blir også en petanquekonkurranse, en parade av musikkgruppen Viriato, en opptreden av Arte Payá med rumbas, flamenco og sevillanas, en flamencoopptreden av Sofía Sánchez-skolen, en veldedighetsbingo til inntekt for Rojales håndballklubb, tradisjonelle leker (sekkeløp, lommetørkle eller skje) og en Holi-fest.

Samme dag vil rådhuset tilby gratis paella til alle som deltar i det kommunale teltet fra kl. 14.30.

Arrangementene til ære for San Isidro begynner lørdag kl. 17.00 på Malecón del Soto med hoppeslott og verksteder for barn, og avsluttes i de tidlige morgentimene med et mobildiskotek med DJ Sergio Salinas.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter