Benejúzar feirer fiesta de Pilar 8. til 12. oktober

Publisert

Landsbyen Benejúzar, like ved Rojales, forberede feiringen av sin viktiste feista, Pilar, en helgen med røtter i Zaragoza. Over 50.000 mennesker er forventet å delta på de mest populære arrangementene fiesta-uken.

Benejúzar ligger like nord for Torrevija, ikke langt fra Quesada.

Arrangementer 8. til 12. oktober

Festlighetene begynte søndag 8. oktober med klokkeringing for å markere starten på feiringen. Mandag 9. oktober, fra kl. 10.00, vil jomfruen bli brakt ned, med overføring av bildet av La Pilarica fra helligdommen til sognekirken. Ved ankomsten til Benejúzar vil rondallaen til Hermandad del Pilar-brorskapet fremføre en baturra-messe, etterfulgt av en følelsesladet overrekkelsesritual og overlevering av jomfruens kappe til alle de lokale barna som ønsker det, samt en opptreden av Escuela de Jotas (Jotaskolen).

Som en del av feiringen av den 9. oktober, dagen for det valencianske samfunnet, vil det også være en hyllest til Senyera i José Aparicio-auditoriet fra kl. 20.30.

De religiøse begivenhetene fortsetter tirsdag 10. oktober med messe i kirken El Rosario kl. 19.00. Samme dag, kl. 20.00, arrangeres barnas Farolata, der barna, kledd i sine tradisjonelle Mañica-drakter, går gjennom byens gater med fargede lykter i hendene for å ofre dem til La Pilarica. Dagen avsluttes med barnas folkefest i José Aparicio-auditoriet, fremført av den kommunale skolen i Jotas.

Onsdag 11. oktober kl. 19.00 er det offisiell mottakelse for alle delegasjonene fra nabobyene som skal delta i blomsterofferet kl. 20.00. Når klokken slår midnatt, vil sognekirken være vertskap for den tradisjonelle serenaden til Jomfru Maria. VísperaFest, en gratis festival for kommunens ungdom med musikk og moro i idrettshallen, som arrangeres av rådhuset, går også av stabelen.

Den store dagen er 12. oktober

Den store dagen for feiringen i Benejúzar er torsdag 12. oktober. Etter den religiøse seremonien om morgenen, kl. 08.00, er det tid for jomfruens avgang fra kirkens portikus for å starte den tradisjonelle pilegrimsferden som bringer bildet tilbake til helligdommen, og som tusenvis av mennesker deltar på.

Ved ankomsten, fra kl. 11.00 og utover, vil det igjen bli holdt en Baturra-messe, etterfulgt av den andre nasjonale folklorefestivalen kl. 13.00.

Om kvelden kl. 20.00 starter avskjedsritualet for Virgen del Pilar de Benejúzar frem

Beboerne i Benejúzar kan ta med seg sin egen middag “og nyte en fantastisk kveld”, sa rådmannen, akkompagnert av musikalsk fremføring av Amanecer-orkesteret. Den vil finne sted fra kl. 22.00, på slutten av prosesjonen gjennom kommunens gater, og rådhuset vil sørge for bord, stoler og drikke til middagen.

Blomsteroffer til Jomfruen.

Tradisjon fra Zaragoza

Benejúzar er kjent som “det lille Zaragoza”, og forholdet mellom de to byene har faktisk vært utmerket siden de bestemte seg for å samarbeide. En gruppe mennesker fra Benejuca vil dra til Zaragoza i morgentimene den 12. oktober for å delta i fruktofferet til Virgen del Pilar og i krystallrosenkransen den 13. oktober, en handling de har til hensikt å delta i og styrke vennskapsbåndet mellom de to byene “med denne tradisjonen og denne felles festen som bringer oss nærmere hverandre”, forklarte presidenten for det lokale Pilar-brorskapet, María Isabel Sánchez.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter