Artisjokk-festival i Almoradi 8. til 9. mars

Publisert

Den 8. og 9. mars vil Marina Baja-regionens juvel artisjokkens nok en gang være hovedpersonen i feiringen av den 10. nasjonale artisjokk-kongressen, med et program som inkluerer over 30 aktiviteter. Rådhuset i Almoradí ferdigstiller festivalen i samarbeid med hotelleiere, foreninger og klubber og gode kokker.

Et arrangement som, ifølge ordfører María Gómez, når sitt tiårsjubileum i sin fulle prakt, når de har oppnådd erklæringen om turistinteresse i den selvstyrte regionen og arbeider for å få dette anerkjent på nasjonalt nivå, «Hvert år kommer det flere og flere mennesker fra hele landet til oss, tiltrukket av dronninggrønnsakene og denne gastronomiske festivalen der et stort antall mennesker arbeider for å gjøre den unik, og jeg vil gjerne takke dem for deres innsats og engasjement, ettersom kongressens suksess er et resultat av en felles innsats».

Den nasjonale kongressen for Vega Baja del Segura-artisjokk i Almoradí ble arrangert i 2012 for å spre og popularisere et unikt og karakteristisk produkt i området, som artisjokken, og for å posisjonere den på den nasjonale og internasjonale gastronomiske scenen som en ekte attraksjon for turisme. Denne ånden har blitt opprettholdt år etter år og har fått arrangementet til å vokse år etter år, noe som har gjort det stadig mer attraktivt på grunn av det brede utvalget av gastronomiske tilbud.

Som presidenten for Vega Baja Artisjokkforening, Antonio Ángel Hurtado, har uttalt: «Vårt mål er at alle tiltak som gjennomføres med artisjokken skal ha vår støtte for å fremme den, uten å senke garden, for å fortsette å opprettholde dens prestisje, og støtte denne kongressen fra starten av med vår egen stand og noen av våre samarbeidspartnere, som bidrar med sine kvalitetsprodukter, og som arrangerer artisjokk-OL før og under kongressen, den tradisjonelle Torrá Popular».

En kongress med et omfattende program som er utarbeidet av turistrådmann José Antonio Latorre, som presenterer den som «en kongress der det er søkt en balanse mellom god gastronomi, basert på dronninggrønnsaken, og moro for alle som deltar, med deltagelse av store kokker som Estrella Carrillo, fra restauranten Santa Ana, Jorge Amores, kokk fra Ñam Gastrobar anbefalt av Repsol Guide eller Esperanza Cano, fra restauranten ‘El Xato’ som har en Michelin-stjerne; artister som «Artisjokkens juveler» Santi Rodríguez, som vil holde en åpningstale, influencere, som vår landskvinne Clara Rodríguez fra «GorTeam Food», samt tilstedeværelsen av den unge deltakeren i den siste juniorutgaven av den velkjente kokkekonkurransen i La 1, Constancia Mestre; samt foreninger og klubber, den beste musikken med Ciudad Canalla, Hornet eller Black Night; men fremfor alt den gode smaken av artisjokken som kan nytes i de 16 tribunene til lokale restauratører, og legger opp til nesten 30 med håndverkeren og det lokale markedet. Mer enn tretti arrangementer er planlagt slik at denne kongressen fortsetter å vokse som den har gjort så langt, og fremmer forskjellige aspekter av byen og spesielt gastronomi og jordbruk, to store kjennetegn ved Vega Baja-regionen, og arbeider fra engasjementet til alle de som muliggjør suksessen som er oppnådd så langt, bønder, restauratører, sosialt og forretningsmessig stoff, så vel som administrasjonene, som kommer til denne tiende kongressen med samme ønske og entusiasme».

I tillegg vil under dette arrangementet også finne sted den siste delen av forestillingen og utstillingen til den internasjonale kunstneren, og Almoradidian, Daniel García Andújar, «Master Pieces, Hack the Museum-The People’s Museum», et prosjekt som forener kunst, tradisjon, hagen og lokal kultur, med mange kunstverk utstilt i Prado-museet og Eremitasjen i St. Petersburg, noe som vil resultere i en utstilling som kan besøkes fra 8. mars til 31. mai i utstillingshallen til byrådet i Almoradí. En forestilling som også vil ledsage dronning Cynara i hennes parade den 9. mars, sammen med Almoradí Musical Union.

Som en avrunding på denne store kongressen, som nå er inne i sitt tiende år, arrangeres også Almoradí Restaurant Associations Gastronomic Show fra 10. til 14. mars, som, som foreningens representant Moisés Cruz forklarte, «er en refleksjon av arbeidet, engasjementet og oppofrelsen til restaurantene våre, Silvino, Angelín, El Cruce, Los Infantes og El Buey, som alle har gjort artisjokker til en delikatesse i forskjellige former og kombinasjoner i mer enn 20 år, og sammen fortsetter vi å vise kvaliteten og banen som kan sees i dette arrangementet som har blitt holdt i mange år».

Kort sagt, med ordførerens egne ord, «den største gastronomiske begivenheten i byens historie, den med størst spredning og den som har plassert oss på toppen av den nasjonale gastronomiske scenen».

LØRDAG 8. MARS

10.00 Åpning av messeområdet

Presentert av Francisco Coll og CLARA Rodríguez, influencer fra «GorTeam Madrid

Mat».

Hele formiddagen ukentlig marked rundt Plaza de la Constitución, erklært av provinsiell turistinteresse.

10.00 til 20.00. «El Museo del Pueblo» Utstilling av Daniel García Andújar, visuell mediekunstner, aktivist og spansk kunstteoretiker. Rådhusets utstillingssal.

10.00-23.00: TAPEA CON ALCACHOFA EN LA PLAZA (TAPEA MED ARTICHOKE PÅ PLASSEN)

Deltakere: Almoradí Restaurant Association med Los Infantes, El Cruce, El Buey, Silvino og Angelín.

Bar Kurruncho-La Mandarina, C & J Vinoteca, Bar Murciano, El Kiosko Almoradí, Embutidos El Parres, Panadería La Roja, Gastro & Blue Moon, Bar-Restaurante Casino, Mesón Sorolla, Addiction Bakery og JJ Catering.

Tapa og øl: 5 euro.

10.00 Demonstrasjoner og smaksprøver av artisjokker fra Peña Huertana los Santicos de la Piedra.

10.00 til 20.30 Håndverks- og lokalmarked i Calle Mayor: Tribu Artesana, Frutería La Esquina, Almazara El Envero, Bodegas Vega Segura, Conservas «Vieja Dolores» og Cervezas Segura.

10,30 til 20,30 Området «Vega Baja» i Tomás Capdepón-gaten: Asociación Alcachofa Vega Baja, Agro-verduras 2000, Hortofrutícola 3 Puentes, La Redonda de los Huertos og Marca Territorio «Vega Baja, Tu Tierra y la Mía».

11,00 AKT MANIFEST OG ANERKJENNELSER KVINNEDAGEN

11.30 til 15.00 PRESENTASJONER OG SHOWCOOKING

-Sunne artisjokkoppskrifter med THERMOMIX

-Presentasjon av «ARTICHOKE» vin. Parring av rødvin og artisjokker ved Jonathan Hurtado.

Presentasjon av artisjokken av SANTI RODRÍGUEZ, en velkjent andalusisk komiker, monolog og skuespiller fra serien «AÍDA».

-Overrekkelse av prisen «JOYERO DE LA ALCACHOFA» til Santi Rodríguez av ordfører María Gómez og velkomsthilsen til gjester og deltakere.

Showkoking ved Constancia Mestres Cañizares, ung deltaker i den siste juniorutgaven av den velkjente kokkekonkurransen til La 1 de TVE.

-Showkoking med smaksprøver av studentene på det profesjonelle kurset i matlaging ved IES Los Montesinos – Remedios Muñoz (lærer: Marc Casanova).

ETTERMIDDAG

15,30 t. til 17,30 t. Ettermiddag med opptreden av gruppen CIUDAD CANALLA

18,00h. til 19,30h MACRO WORKSHOP FOR BARN fra CDT -Centro De Turismo de Torrevieja- (barn fra 5 til 11 år) Tidligere påmelding på turismo@almoradi.es

Gjest: Constancia Mestres Cañizares, deltaker i den siste juniorutgaven av den velkjente kokkekonkurransen på TV’s La 1.

19.30: Parade rundt messeområdet med CHARANGA VIBRATO og Chofi, kongressens maskot.

Kl. 20.00: FREESTYLE-SHOW av MARTÍN, en nasjonalt anerkjent artist på ulike arrangementer og festivaler.

21.00: Gratis TORRÁ POPULAR med ALCACHOFA DE LA VEGA BAJA.

21,30h Live-opptreden av LA HORNET.

23,30 Avslutning.

Søndag 9. mars:

10,30åpning av messeområdet.

10,30h Gastronomisk og kulturell Motoencuentro med MOTOPEÑA LOS ARCASILES og MOTO ABUELACLUB.

10,30 til 17,00: TAPEA MED ARTIKKOKE PÅ TORGET

Deltakere: Almoradí Restaurant Association med Los Infantes, El Cruce, El Buey, Silvino og Angelín.

Bar Kurruncho-La Mandarina, C & J Vinoteca, Bar Murciano, El Kiosko Almoradí, Embutidos El Parres, Panadería La Roja, Gastro & Blue Moon, Bar-Restaurante Casino, Mesón Sorolla, Addiction Bakery og JJ Catering.

Populære priser.

10.30 Utstillinger av Agrupación Huertana del Bajo Segura og Peñas Invitadas.

10.30 til 14.30 «El Museo del Pueblo» Utstilling av kunstneren Daniel García Andújar.

Rådhusets utstillingssal.

10.30-14.30 Håndverker- og lokalmarked, Calle Mayor: Tribu Artesana, Frutería La Esquina, Almazara El Envero, Bodegas Vega Segura, Conservas Vieja Dolores og Cervezas Segura.

10.30 til 14.30 Vega Baja Brand Zone, Tomás Capdepón Street: Vega Baja Artichoke Brand, Agro-verduras 2000, Hortofrutícola 3 Puentes, La Redonda de los Huertos og Territory Brand «Vega Baja, Tu Tierra y la Mía».

11,15 På den sentrale scenen DEKORER HUSET DITT MED ARTIKKO, av Floristería LA PÉRGOLA.

11,45h. Parade av gudinnen CYNARA og overføring av verket «El Museo del Pueblo» av Daniel G. Andújar, som en hyllest til landbruket og artisjokken, som et kulturelt og gastronomisk symbol for regionen.

Rute: Cortés-teatret og Tomás Capdepón-gaten til messeområdet. Med Almoradí MUSICAL UNION.

13.00 til 14.30: SHOWKOKING:

-Kokk Jorge Amores fra ÑAM GASTROBAR, fra Guardamar del Segura, anbefalt av Repsol Guide.

Kokk Estrella Carrillo, fra Restaurante Santa Ana de Los Ramos (Murcia), visepresident i Murcias kokkeforening (Jecomur).

-Kokk Esperanza Cano fra Michelin-restauranten «El Xato» i La Nucía og finalist i den nasjonale konkurransen om den beste artisjokkoppskriften i Vega Baja.

15,00h Live-opptreden BLACK NIGHT

17,00h. STENGING.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet og følg oss på Facebook!

Flere relaterte nyheter