Lyst på et slott til 9,6 millioner euro?

Publisert

Har du lyst på et middelalderslott i landlige omgivelser midt på Den iberiske halvøy? Den spanske stat auksjonerer bort borgen Castillo de la Vela i provinsen Toledo for 9,6 millioner euro. Slottet ble rekonstruert på 1400-tallet og har blant annet huset den katolske dronningen Isabella I av Castilla. Opprinnelig var det foreslått et museum på stedet over historien til den spanske polititstyrken Guardia Civil. Dette skal imidlertid ha blitt skrinlagt grunnet nedgangstider. I august 2013 besluttet staten at slottet skulle selges.

Problemet med en eventuell overtagelse av Castillo de la Vela er foruten prisen på 9.588.290 euro (rundt 90 millioner kroner), de enorme utgiftene til det stadige vedlikeholdet en middelalderborg på over 3.500 kvadratmeter krever.

Både kommunen i Maqueda (Toledo) der borgen ligger og regionene Catilla-La Mancha skal ha fått tilbud om å overta stedet, men har av den grunn måttet avvise tilbudet.

Opprinnelig var det foreslått et museum på stedet over historien til den spanske polititstyrken Guardia Civil. Dette skal imidlertid ha blitt skrinlagt grunnet nedgangstider. I august 2013 besluttet staten at slottet skulle selges.


Borgens historie

Den tradisjonelle borgen med over tre meter tykke murer og fire vakttårn er fra 1100-tallet, senere rekonstruert på 1400-tallet. Opprinnelig skal det ha ligget et romersk vakttårn på stedet, som senere ble gjort om til festning av maurerne.

Borgen har også huset dronning Isabella I av Castilla (1451-1504) som var gift med kong Ferdinand II av Aragón (1452-1516). Det beryktede kongeparet er kjent som De katolske monarker som blant annet stod for fordrivelsen av muslimer og jøder fra Spania og som grunnla Den spanske inkvisisjon.

Castillo de la Vela har inntil for få år siden tjent som lokaler for Guradia Civils trafikkpoliti i Castilla-La Mancha, men er nå lagt ut for salg. Stottet er vernet etter den spanske loven om kulturminner av 1985 (Ley de Patrimonio Histórico Español).

 

 

 

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter