Historiske og unike bygninger i Spania

Publisert

Spania har alltid vært et av nordmenn sine favorittreisemål. Bare et par timer unna med fly så er solen på kroppen. Selv om det er mange som setter pris på en sandstrand er det blitt mer og mer populært å få flere opplevelser når du besøker et land.

Det kan derfor være lurt å gjøre litt undersøkelser før du legger ut på reisen din, på den måten kan du legge opp til å få en mye bedre opplevelse. Vi skal lage oss en liten liste over noen historiske og unike bygninger i Spania.

Et mangfold av sandstrender

Teknisk sett ikke en bygning eller historisk plass, men for sol-sultne nordmenn vil det garantert innebære mange timer på en perfekt sandstrand. Spania kan by på noen fantastiske strender.

  • Playa El Cabañal-Arenas i Valencia
  • L´Aigua Morta i Oliva
  • Playa Nord som du finner i Gandía
  • Playa Levante finner du på Benidorm.

Felles for alle strendene er at du kan kose deg i varmen, nyte dagen og slappe av mens du leser norske aviser, eller booke billetter til neste opplevelse, rett fra mobilen. Vi alle blir jo sliten og vi trenger en overgang etter timer på en strand eller i vannet, da passer det ligge i solsengen og spille på folkeriket for å bygge seg opp litt energi til kvelden. Spania tilbyr jo noe hele døgnet.

I Granada finner du La Alhambra

Et fantastisk palass som ble bygget på 1300 tallet. Her kan du besøke det som har vært en sultans hjem. Med sitt utrolige design og fantastiske størrelse trenger du litt tid for å kunne ta inn den opplevelsen som med sikkerhet venter på deg her. Du vil garantert bli tatt med tilbake i tid.

Når du besøker Barcelona må du se La Sagrada Familia

Hva vil vel være mer naturlig enn å besøke en gigantisk basilika når du besøker Barcelona. Selv om det ikke er helt ferdig bygget enda kan du med enkelhet få gåsehud av konstruksjonen og størrelsen på dette som vil bli et helt utrolig populært sted å besøke.

Pexels

Av alle opplevelser i Valencia må du få med deg Ciutat de les Arts

Om du er i nærheten av Valencia på din Spania ferie vil det være synd om du går glipp av dette mesterverket av en bygning. Her vil du få oppleve det best av moderne arkitektur blandet med vakkerhet og utstillinger av kunstverk. Det anbefales å gå på onsdager da det er 50% rabatt på billetter.

Pexels

Cordoba’s Moské og katedral

Denne fantastiske bygningen som stod ferdig i år 785 var først en moské, men den er nå omgjort til å være en katedral som du sikkert aldri vil glemme. Hele stemningen med lys søyler og farger vil for evig badet i ditt minne og de følelser som du får gjennom kvelds/natt turen som er tilgjengelig.

Oppsummering

Det er lett å la seg bli fristet av et så flott land som Spania. Kulturen og severdigheter er noe som nordmenn har flokket seg til flere år. Temperaturen og strandlivet har holdt liv i mange drømmer.

Det er derfor lett å sette stor pris på de steder som kan besøkes, drømmer og fantasier blir realisert gjennom veldig gode opplevelser. Kulturminner og bygninger vil ta pusten fra enhver nordmann gjennom sitt fantastiske design og historien bak. Spania er virkelig et land å besøke for nye og gode opplevelser.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter