Historisk funn av hulemalerier

Publisert

Et nytt sensasjonelt funn av hulemalerier er gjort ved kysten av Biscayabukta nord i Spania. Til sammen rundt femti tegninger fra eldre steinalder 14.000 år tilbake i tid skal være avdekket. Funnet som ble gjort ikke langt fra byen Lekeitio i Baskerland regnes som et av de viktigste på Den iberiske halvøy.

Hulemaleriene som ble funnet ved Armintxe-hulen ved den baskiske byen Lekeitio skal være svært godt bevarte. Tegningene, til sammen rundt femti, er datert til eldre steinalder for ca. 14.000 år siden (paleolittisk tid). Funnet inngår i et større arkeologisk program for kulturarv ved Biscayabukta underlagt provinsadministrasjonen i Biscaya (Servicio de Patrimonio Cultural de la Diputación foral de Bizkaia).

Maleriene regnes allerede for å være blant de viktigste som er funnet på Den iberiske halvøy. Blant motivene arkeologene har avdekket finnes formasjoner med hester, geiter og bison. I tillegg er det funnet tegninger av kattedyr man ikke tidligere har sett i andre huler i dette området.

Det er også oppdaget symboler som sirkler og linjer, abstrakte uttrykk som heller ikke er vanlig for hulemalerier ved Biscayabukta. Slike uttrykk regnes for å være en del av den såkalte Magdalénienkulturen, en av de senere steinalderkulturene i vestlige Europa (senpaleolittisk tid) fra rundt 17.000 til 11.000 før vår tidsregning.

 

Foto: Armintxe-hulen i Lekeitio.

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter