Historisk dinosaur-funn i Castellón

Publisert

Castellón-provinsen er nok en gang blitt gjenstand for et historisk funn av dinosaurskjeletter. En ryggvirvel på en meter og tjue centimeters lengde ble nylig funnet i distriktet Els Ports. Den enorme vertebraten skal være tilnærmet intakt og stammer trolig fra en 25 meter lang og 50 tonn tung sauropode som vandret på disse kanter for rundt 120 millioner år siden.

Det nye dinosaurfunnet i Castellón kan være det største i sitt slag på Den iberiske halvøy. Funnet undersøkes av forskere fra forskningsinstituttet Instituto Valenciano de Conservación, Restauración e Investigación. Bak utgravningen står et flerregionalt team fra UNED Madrid, Instituto Catalán de Paleontología, Grup Guix Vila-real og Morella kommune.

Castellón-provinsen er fra tidligere kjent for flere store funn av dinosaurskjeletter. Provinsen har også det største antallet hulemalerier som er oppdaget i Valencia-regionen.

Les også: Hulemalerier bli turistattraksjoner

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter