Huskjøp i Spania? Er lån veien å gå for å finansiere kjøpet? Fordeler og ulemper ved å ta opp lån for å finansiere feriebolig!

Publisert

Spania har i lang tid vært en populær reisedestinasjon for nordmenn, og nå kjøper flere og flere nordmenn feriebolig i Spania hvert år. I denne artikkelen hjelper vi deg med å vurdere om du bør ta opp lån for å finansiere kjøpet og veileder deg gjennom fordeler og ulemper ved å ta opp forskjellige typer av lån i kjøpsprosessen.

Hvordan finansiere bolig i utlandet?

Det er flere måter å finansiere en feriebolig i utlandet, og valget av finansieringsmetode avhenger av en rekke faktorer, inkludert personlig økonomi, eiendommens pris og beliggenhet, samt lokale lover og regler. De vanligste måtene å finansiere en feriebolig i utlandet på er uansett å bruke oppspart egenkapital eller annen formue for å finansiere et lån.

Enkelte tar også opp forbrukslån for å dekke egenkapitalkravet, men dette anbefales ikke og kan bli svært kostnadsfullt i lengden. Et forbrukslån brukes til å finansiere forskjellige forbrukerutgifter som ikke er knyttet til spesifikk eiendom. Hvis man først ser seg nødt til å ta opp et forbrukslån, er det nok fordi man ikke har nok egenkapital oppspart. Har man ikke disse pengene til å begynne med, vil det mest sannsynlig ikke være en god idé å ta opp et lån. Forbrukslån har i tillegg høye renter og gebyr noe som kan gjøre det ekstra vanskelig og kostnadsfullt å tilbakebetale.

For å dekke egenkapitalkravet, er det mest hensiktsmessig å ha en solid oppsparing som man kan legge inn som egenkapital, og få en bankfinansiering for å finansiere ferieboligen. Det å søke om et boliglån i hjemlandet sitt er den vanligste måten å finansiere en feriebolig i utlandet på, såfremt ens privatøkonomi er rustet til det. For å finne de beste boliglånene med gunstige renter og vilkår, kan det være formålstjenlig å benytte seg av en sammenligningstjeneste, slik som Matchbanker.no for å finne de billigste og mest fornuftige lånene i Norge.

Bør jeg ta opp et boliglån for å finansiere feriebolig?

Er man ikke entreprenør i et finansvinnende selskap, vil nok de fleste av oss ikke ha en oppsparing som er stor nok til å kunne finansiere en feriebolig uten å måtte ta opp et lån, men det er imidlertid viktig å ha oversikt og innsikt i sin egen økonomi før man påtar seg mer gjeld. Vet du at du på nåværende tidspunkt har stram økonomi, eller allerede har mye gjeld, vil det være uhensiktsmessig å påta seg mer gjeld i form av et lån.

Er jeg kredittverdig?

Kredittverdighet brukes av banken eller av andre långivere for å vurdere hvorvidt du er egnet til å få lån, og hvor stor risiko det er å låne ut penger til deg. For å vurdere om du er kredittverdig, vurderer långivere eller banker forskjellige faktorer som kan påvirke en persons evne til å tilbakebetale lånet – samtidig som de innhenter opplysninger fra forskjellige aktører. For å vurdere kredittverdighet er dette de vanligste faktorene som vurderes:

  • Betalingshistorikk: Hvor pålitelig har man har vært til å betale regninger innen fristen.
  • Oppsparing: Hvor god oppsparing man har, og hvor god man er til å sette penger til siden.
  • Inntekt og jobbstabilitet: Långivere vurderer hvor mye inntekt en person har, samt hvor stabil inntekten er.
  • Annet: Kredittscore og eventuelle betalingsanmerkninger

Ved å vurdere disse faktorene, kan en långiver avgjøre om noen er en god kandidat for et lån eller ikke. Långivere kan dog ha forskjellige kriterier for å vurdere kredittverdighet, så det er alltid lurt å undersøke hva som er viktig for den spesifikke långiveren du inngår en avtale med. Selv om man er kredittverdig, er det uansett alltid nødvendig å ha innsikt i egen økonomi, foreta en veloverveid beslutning og ikke påta seg mer gjeld enn man vet at man kan håndtere økonomisk.

Norsk Helsebedrift søker helsesekretærer på hel-, og deltid!

Jobb fra hjemmekontor i Spania! Bor du i Alicante området, gjerne Torrevieja og ønsker å jobbe fra Spania fra hjemmekontor mot norske pasienter via nett på telefon og data, er...

Selge spaniaboligen din UTEN å reise til Spania?

Hele pakken hos LNDINBOLIG En del av våre kunder som vil selge boligen sin hverken kan eller ønsker å reise til Spania for å avvikle eierforholdet.Det kan være, tidsklemme, arveoppgjør,...

Relevante nyheter