Nyt Paella hvor den ble født, risfestivaler i landområder og sjømatuker langs kysten. Høsten samler matkalenderen i Valencia, Castellón og Alicante – perfekt for en langhelg med klokkeslett, korte avstander og store smaker.

Fredag – Valencia by & Albufera
12.30 Lunsj ved Albufera: «all i pebre» eller klassisk paella (bestill bord)
16.00 Båttur på lagunen (45 min)
20.30 Middag i Ruzafa/El Carmen: moderne take på lokale råvarer

Lørdag – landsby & risfelt
11.00 Marked i Sueca–Alzira-aksen (ris og hagegrønt)
13.45 Paellalunsj på vedfyrt kjøkken (del én paella per to)
17.00 Kaffepause og «horchata» på vei tilbake
21.00 Tapas i Valencia (fideuà-smak i miniporsjon, blåskjell, esgarraet)
Søndag – kyst & sjø

12.30 Sjømatlunsj i Castellón- eller Alicante-bukta (arròs a banda, saltbakt fisk)
16.00 Strandpromenade + kaffe/iskrem
19.00 Avslutt med lokal vermut og oliven
Bestill slik: Lunsj kl. 13.30–14.30 er «prime time» for risretter. Spør etter vedfyrt paella og del ved bordet. Sjekk ukemenyer for sjømatuker – prisgunstig og rask servering.
Bakgrunn: Høst etter turistsesongen betyr lokale råvarer, mindre kø og kokker som har tid. Ris er sesongens konge: paella, arròs del senyoret og arròs al forn.