Google skal etablere et europeisk cybersikkerhetssenter i Malaga

Publisert

Google har annonsert planer om å etablere et nytt cybersikkerhetssenter i Malaga, Spania, som skal betjene Europa, Midtøsten og Afrika. Senteret er ventet å åpne i 2023, og vil være en del av Googles større investering i cybersikkerhet.

Senteret vil fokusere på en rekke aktiviteter, inkludert trusselvurdering, hendelseshåndtering og avansert sikkerhetsforskning. Det vil også bli en del av Googles eksisterende sikkerhetsteam og infrastruktur i EMEA-regionen.

Beslutningen om å etablere senteret i Malaga ble tatt på grunn av byens sterke teknologisektor og dens beliggenhet i Sør-Europa, som gir enkel tilgang til andre deler av EMEA-regionen. Senteret forventes også å skape hundrevis av arbeidsplasser i regionen, noe som vil gi en økonomisk boost til området.

Viktigheten med cybersikkerhet

Dette nye senteret er en del av en større trend i teknologibransjen, der store selskaper investerer betydelige ressurser i cybersikkerhet for å beskytte seg mot økende trusler fra hackere og cyberkriminelle. Med et stadig økende antall digitale angrep mot bedrifter og organisasjoner, er cybersikkerhet blitt en stadig viktigere del av den overordnede strategien for mange selskaper.

Google har vært i forkant av denne trenden, og har lenge vært en av de største investorene i cybersikkerhet blant teknologiselskapene. Etableringen av det nye senteret i Malaga vil ytterligere styrke selskapets posisjon innen cybersikkerhet, samtidig som det vil bidra til å styrke Europas kapasitet til å håndtere digitale trusler.

Cybersikkerhet i hverdagen

Cybersikkerhet blir en stadig viktigere del av vår digitale hverdag, og det er viktig at vi alle tar ansvar for å beskytte seg mot cyberkriminelle og andre trusler på nettet. Europa og Spania er spesielt sårbare for cyberangrep, på grunn av de store teknologiselskapene og det høye antallet internettbrukere i regionen. I tillegg har mange europeiske land og selskaper blitt utsatt for alvorlige cyberangrep i de siste årene, som har ført til store tap av data og penger. (Aftenposten: -Sikkerhetssituasjonen i Europa gjør alle mer utsatte for dataangrep.)

Investeringer i cybersikkerhet er derfor viktige for å beskytte både individuelle brukere og bedrifter, så vel som nasjonale og internasjonale sikkerhetsinteresser. Dette inkluderer investeringer i infrastruktur, teknologi, utdanning og forskning på cybersikkerhet.

Enkle grep alle kan ta for bedre sikkerhet på nett

For å beskytte seg mot cyberangrep, kan brukere ta en rekke enkle grep. Det er viktig for alle som bruker internett å utdype kunnskapene sine om cybersikkerhet og nettvett. (Telenor: Lær mer om cybersikkerhet.) Det er fort gjort å bli et offer for ondsinnede hackere og skadelig programvare. For å unngå dette bør man ta alle forhåndsregler og lære mer om temaet slik at man kan ta grep dersom skaden allerede har skjedd. Her en en sjekkliste med enkle grep alle kan ta i bruk umiddelbart:

Bruk sterke passord: Passordene dine bør være unike og vanskelige å gjette. Bruk gjerne en passordadministrator for å generere og lagre sterke passord. Bruk aldri personlige opplysninger i et passord, som for eksempel etternavn, navn på kjæledyr eller barn, adresse eller lignende.

Oppdater programvare: Sørg for at alle programmer og operativsystemet på enhetene dine er oppdatert med de nyeste sikkerhetsoppdateringene. Smutthull i systemer blir utnyttet av hackere, og selskaper prøver å fikse dette jevnlig. Det er viktig som brukere å holde å oppdatere enhetene slik at disse endringene trer i kraft.

Bruk tofaktorautentisering: Aktiver tofaktorautentisering der det er mulig. Dette gjør det mye vanskeligere for hackere å få tilgang til kontoene dine, selv om de har tilgang til enheten din.

Vær forsiktig med lenker: Trykk aldri på lenker som du ikke er 100 % sikker på hva er. Dette gjelder både fra ukjente avsendere, men også fra venner og familie. Man vet aldri om kontoen til noen man kjenner har blitt hacket, så lenken kan faktisk være sendt fra noen andre. Dette gjelder for alle mulige plattformer, inkludert sosiale medier, vanlig SMS og e-post.

Beskytt personopplysninger: Ikke del personopplysninger som passord, kortinformasjon og personnummer med andre, og pass på at du bruker sikre nettverk når du utfører sensitive oppgaver på nettet.

Vær skeptisk til nettverk: Unngå å koble deg til ukjente eller offentlige nettverk, spesielt når du bruker sensitive tjenester som nettbank eller e-post. Offentlige nettverk er spesielt kjent for å utnyttes av hackere. De bruker disse nettverkene for å få enkel tilgang til folks telefoner. Hensikten her er å bruke informasjon på telefonen til å svindle, stjele identiteter, ta over kontoer på sosiale medier, selge sensitiv informasjon og lignende.

Bruk VPN: En VPN (‘virtual private network’) er en sikker tilkobling mellom datamaskinen din og internett som krypterer all trafikk som går gjennom nettverket. Dette gjør det vanskeligere for hackere å få tilgang til dine personlige data og sensitive opplysninger. Ved å bruke en VPN kan du også omgå geo-blokkering og få tilgang til nettsider og tjenester som vanligvis ikke er tilgjengelige i ditt område.

Disse enkle grepene kan bidra til å beskytte deg og de personlige dataene dine mot cyberangrep og sikkerhetsbrudd. Cybersikkerhet er veldig viktig for myndigheter og store organisasjoner, men det er også viktig for enkeltindivider. Ved å ta cybersikkerhet på alvor kan vi alle bidra til å skape en tryggere digital verden for oss selv og andre.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter