Det siste flaggskipet i Fuengirola, et nytt, moderne matmarked der tradisjon blandes med avantgardistisk gastronomi og alt dette pakkes inn i en banebrytende arkitektonisk design, må vente noen måneder lenger enn forventet. Selv om arbeidet, som startet i januar i fjor med rivingen av den gamle bygningen, ikke har stoppet helt opp, har det ifølge opplysninger fra rådhuset blitt forsinket av en rekke uforutsette hendelser.
Dette har ført til at forventningen om at byggingen skulle være ferdig i midten av dette året, slik det var planlagt ved prosjektets start, har gått i vasken, noe som betyr at vi må vente til 2026 før det nye Mercacentro står ferdig. Nærmere bestemt blir det første kvartal neste år, ifølge de nye beregningene fra rådmannsteamet.
Et stort tilbakeslag ble kunngjort i fjor etter at det ble oppdaget at en del av strukturen i kjelleren deles med en tilstøtende bygning, noe som «ikke dukket opp i noen av de tidligere planene» for arbeidet og som gjør «utførelsen» av arbeidet vanskeligere, forklarte kommunale kilder på den tiden. Opprinnelig trodde man at arbeidet, til tross for forsinkelsen, kunne være ferdig i slutten av dette året, men nå regner man med at det må vente til de første månedene av 2026.
Dette vil få direkte konsekvenser for torghandlerne som allerede har fått tildelt en bod, og som må vente mens arbeidene pågår, til de kan gjenoppta aktiviteten sin når alt er ferdig. De uforutsette hendelsene har også ført til at kostnadene for arbeidene har økt med rundt én million euro – de er nå anslått til 14 millioner euro.