Får ikke bygge høyblokker uten å sikre kultur-historien

Publisert

Ved foten av det som blir fem høyblokker på Punta Prima ligger restene av et luftvern-batteri fra den spanske borgerkrigen. Til sammen 252 nye leiligheter kommer på plass her over et anlegg på 20.000 kvadratmeter med over tre hundre meter strandlinje.

Men nå krever det spanske miljøvern-departementet at adgangen til restene fra borgerkrigen må garanteres. Ruinene av det som en gang var et luftvern-batteri med tilhørende skyttergraver og bunker, har vært gjæret inne siden 2018. Dette ble gjort for å hindre videre skader og forfall. På det samme stedet, innen for bygge prosjektet, ligger restene av det som har vært en gammel stasjon for “Carabineros”. Det gamle “kystpolitiet” som voktet kysten med tanke på både smuglere og mulige invasjoner.

I byggetillatelsen fra 2019 ble det satt opp en klausul om at anlegget skulle beskyttes og at det måtte gjøres en arkeologisk utgravning. Det miljøvern-departementet krever er at utbygger oppdaterer planene for dette nye prosjektet, som allerede er under oppføring, så publikum er sikret adgang til kulturminnene.

Det var på 60- og 70-tallet at man begynte å bygge ut dette området fra Torrevieja til Cabo Roig. Punta Prima ble godkjent omregulert i 1965. Reguleringsplanen ble senere endret i 1983. I 2008 kom endringen som tillot bygg med over fire etasjer. I 1988 kom loven som krever at 100-meters beltet bak kysten skal være fritt for bygg.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter