3 tips for å finansiere spaniaturen

Publisert

Etter en lang og kald vinter så er det nok mange som lengter etter en tur til Spania. Lange dager i varmen høres fristende ut, og destinasjonen er jo ikke så langt unna! Hvis du er interessert i å ta en tur til Spania, så bør du få med deg disse 3 tipsene for å lettere kunne finansiere turen. 

  1. Få et overblikk over lån og utgifter

Det aller første du bør gjøre før du setter deg ned for å bestille flybilletter og hotell, er å få et overblikk over økonomien din. Du kan ta en kikk på konto for å se utgifter som har vært, og sjekke hvilke utgifter som kommer i tiden fremover. Hvis du har mange lån du sliter med å bemanne, eller har mistet oversikten over, så kan det være en god ide å refinansiere de. Da kan du samle alle lånene under ett og samme lån, for bedre oversikt og muligheten for gunstigere renteavtaler. Du kan gjennomføre en refinansiering uten sikkerhet dersom dette er noe som passer for deg. 

  1. Reis på riktig tidspunkt

Når du reiser har enormt mye å si for hvor dyr reisen kommer til å bli. Det er mye mer kostbart med både billetter og hotell i høysesonger som påskeferien og sommerferien. Det kan derfor lønne seg å reise utenfor disse tidspunktene, for eksempel i mai om man har muligheten til det. Her faller det også noen deilige fridager som du kan utnytte. Hos enkelte bookingselskaper kan du se når det er dyrest å dra, og til og med sjekke om prisene forventes å falle i tiden som kommer eller ikke. bruk dette til din fordel når du bestiller. 

  1. Sett opp et budsjett

Budsjetter er gull verdt når du ønsker å spare penger, for eksempel for å kunne reise til Spania. Du bør allerede nå sette opp et budsjett for hverdagene hvis du ikke allerede har det, og fordele inntekten din utover. Her må du ta med alle utgiftene du har, både faste utgifter som husleie og abonnementer, og variable omkostninger som kjøp av mat og drivstoff. Hvis det er penger til overs mot slutten av måneden, så kan du dedikere ett felt til sparing. Disse pengene går så mot flybilletter og hotell til vakre Spania!

Disse tipsene kan kanskje virke åpenbare for noen, men det er altså stor sannsynlighet for at disse vil hjelpe deg med å spare opp penger til ferieturen din.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter