80 år og utvekslingsstudent

Publisert

En pensjonist fra Valencia er blitt en av tidenes eldste Erasmus-studenter. Den 80 år gamle Miguel Castillo som til daglig studerer geografi og historie ved Universitetet i Valencia har fått stipend til utveksling i Verona i Italia. Han mener den eldre garde både har mye å bidra med i samfunnet og mye å få tilbake.

Livet Castillo levde var typisk for en pensjonist forteller han i et intervju med nyhetsbyrået EFE. Etter å ha fått stipend til Erasmus-programmet i en alder av 80 år, er han blitt en media-yndling i Spania. Som yrkesaktiv jobbet han som jurist i offentlig sektor i hjemstedsregionen Valencia. Da han pensjonerte seg i en alder av 70 år gikk han over til å ta vare på barnebarn, gå turer, spille golf og trene i ny og ned, men uten helt å slå seg til ro.

Et hjerteinfarkt ved fylte 75 år og en trippel by-pass-operasjon skal ha blitt avgjørende. Da innså Miguel Castillo at han ville mer med livet. Han lot seg innrullere som student i geografi- og historie ved Universitetet i Valencia. Interessen for historie som fag skal alltid ha vært der og gjorde valget av studieretning enklere.

I dag i en alder av 80 år er stipendet i Erasmus-programmet klart og turen går til Verona i Italia for utveksling. Byen ble valgt fordi Castillo hadde vært der før med sin første kone for 42 år siden. Hans nåværende kone blir med på turen.

Til avisene sier Castillo at alder ikke bør være noen begrensning og at “ingen burde låse seg inne, men heller åpne opp for verden”. Han oppfordrer alle til å overkomme egne begrensninger og mener den eldre garde ikke bare har mye å bidra med i samfunnet, men også mye å få tilbake. 

Norsk Helsebedrift søker helsesekretærer på hel-, og deltid!

Jobb fra hjemmekontor i Spania! Bor du i Alicante området, gjerne Torrevieja og ønsker å jobbe fra Spania fra hjemmekontor mot norske pasienter via nett på telefon og data, er...

Selge spaniaboligen din UTEN å reise til Spania?

Hele pakken hos LNDINBOLIG En del av våre kunder som vil selge boligen sin hverken kan eller ønsker å reise til Spania for å avvikle eierforholdet.Det kan være, tidsklemme, arveoppgjør,...

Relevante nyheter