Opplev nattehimmelen i Tarbena

0
267

I en verden hvor nattehimmelen blir mer og mer forurenset av lys ser landsbyen Tarbena en mulighet. Kommunen og næringslivet satser nå på «astroturisme». Med seg har man fått den offentlige stiftelsen «Turismo de la Costa Blanca» som til daglig arbeider med å markedsføre regionens mange tilbud for turister nasjonalt og internasjonalt.

Gjemt blant fjellene ikke langt fra Altea kjenner allerede mange allerede den vakre lille landsbyen. Her oppe ser man tydelig melkeveien og et utall konstellasjoner på nattehimmelen. Nettopp beliggenheten omkranset av fjell, likevel nære store turist-destinasjoner som Benidorm, er nøkkelen. Turstiene i fjellet rundt Tarbena trekker mange. Her har man allerede satt opp skilt som forteller om de mange stjernetegn som dukker opp over fjellene i det mørket senker seg.

Blant aktivitetene som er planlagt for 2023 kommer «Astronomi Dager». Arrangementet er tiltenkt familier og det blir flere workshops og aktiviteter over flere dager. Man vil ta inn folk med god kjennskap til astronomi for å forklare og bistå.

Vil ha UNESCO sertifisering

Kommunen vil også søke om å bli sertifisert av stiftelsen «Starlight» (stjernelys). En kvalitetsbemerkning som gis ut til regioner som er spesielt egnet til å beundre nattehimmelen. Stiftelsen er underlagt UNESCO samt støttet av IAU, det internasjonale astronomi-forbundet.

Tarbena ligger i Marina Baixa området og har Beningembla og Parcent i nord, Jalon og Alcalali i øst, Callosa og Bolulla i sør og Castell de Castell i vest. Veiene som fører en frem dit er både kronglete og smale, men vell verdt det, når en først er kommet frem. For her er det panoramautsikt alle veier og man ser både Benidorm og Alicante i det fjerne.