Katastrofe for turist-næringen

Publisert

Kostnadene som følger tiltakene tatt mot Corona-viruset er det værste slaget mot turistnæringen noen sinne. Konsekvensene overgår langt 11-september og finanskrisen.

Strendene i Spania er helt tomme, ingen flyr, restauranter, barer og hotellene holder stengt. Tusener av leiebiler samler støv på parkeringplassen utenfor flyplassen i Alicante. Turistnæringen har i praksis stoppet helt opp.

Jose Luis Zoreda er visepresident for turistbransjens lobbyorganisasjon, Exceltur. Han sier turistsektoren er den mest sårbare akkurat nå. Bare når man teller sesongjobber er det 800.000 arbeidsplasser som nå er borte.

Blir sommersesongen også ødelagt er blir tapet for bransjen 63 milliarder Euro i følge Exceltur.

Færre reiste til Spania

Allerede før de strenge Corona-tiltakene, ville færre til Spania. Antall søknader om visum gikk ned med 15% i februar måned.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter