Vox støtter massedrapene i Gaza

Publisert

Samme dag som den spanske regjeringen offisielt anerkjente Palestina, reiste lederen for det høyreradikale partiet Vox, Santiago Abascal, til Jerusalem for å uttrykke sin støtte til Israels statsminister Benjamin Netanyahu. Samtidig har et tidligere parlamentsmedlem fra Vox kunngjort at han forlater partiet.

Netanyahu hadde et timelangt møte med Santiago Abascal, der Vox-lederen roste Israels faste holdning mot terrororganisasjonen Hamas og kritiserte Spanias anerkjennelse av Palestina. Han lovet å trekke tilbake denne anerkjennelsen dersom han kommer til makten.

Abascal reiste til Jerusalem for å uttrykke sin støtte til Israels rett til å forsvare seg selv, og uttalte at den spanske statsministeren Pedro Sánchez ikke representerer Spania. Han beskyldte Sánchez for å bruke anerkjennelsen av Palestina til å avlede oppmerksomheten fra korrupsjonsskandaler og angrep på Argentinas president Javier Milei.

Vox-lederen hevdet at så lenge Hamas holder gisler og eksisterer, har ingen rett til å be Israel om å gi avkall på sine selvforsvarsoperasjoner. Han kalte anerkjennelsen av Palestina for en belønning fra Sánchez til Hamas.

Tidligere tirsdag kunngjorde den tidligere parlamentsmedlemmet for Vox, legen Juan Luis Steegmann, at han forlater partiet. Han anklager partileder Santiago Abascal for å ha ført partiet i en “nyfalangistisk” retning. Steegmann, som i motsetning til partiledelsen forsvarte vaksinering under pandemien, kritiserer partiets antieuropeiske og vitenskapsfiendtlige holdning.

I et åpent brev publisert av nettmagasinet Libertad Digital kunngjør Steegmann at han ikke kommer til å stemme på Vox i det kommende valget til Europaparlamentet, og anklager Abascal for å ha forlatt den liberale ånden partiet en gang hadde. Han slutter seg til en rekke andre tidligere Vox-topper som har valgt å forlate partiet. Blant disse er tidligere partisekretær Iván Espinosa de los Monteros og Vox’ hovedkandidat ved det siste regionalvalget i Andalucia, Macarena Olona.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter