Vold mot kvinner øker i Spania

Publisert

Ny statistikk fra det spanske politiet viser at antall anmeldelser for kjønnsrelatert vold har økt med 0,6 prosent siste kvartal.

Ny statistikk fra det spanske politiet viser at antall anmeldelser for kjønnsrelatert vold har økt med 0,6 prosent siste kvartal.

I den nye rapporten fra politiet fremgår det også en oversikt over hvilke regioner i Spania som er verstinger i når det gjelder denne typen vold. Her kommer det frem at de tre regionene i Spania med det høyeste antallet politianmeldelser av vold i hjemmet er Balearene, Murcia og Valencia.

Anmeldtstatistikken til det spanske politiet viser at Balearene er den voldeligste regionen. Her er det så mange som 21,93 påstander om vold i hjemmet per 10.000 innbyggere, etterfulgt av Murcia på 18,1 og Valencia på 16,65.

Det laveste antallet anmeldte voldstilfeller er å finne i Extremadura, med 8,68 anmeldelser per 10.000 innbygger. På landsbasis er gjennomsnittet 13,34.

I Valencia-regionen var det totalt 4.303 påstander om vold som ble rapportert til myndighetene. 522 av disse anklagene ble senere trukket tilbake, mens det ble søkt om beskyttelseordre i 24,34 prosent av sakene.

I Murcia ble det fremsatt 1.322 voldspåstander. Av dissse ble 236 senere trukket tilbake, mens 23,68 prosent resulterte i beskyttelsesordre.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter