Viste værmelding og slapp bot

Publisert

Guardia Civil bøtela en mann for å kjøre uten lys fordi det regnet. Men ved hjelp av en værmelding fra meteorologisk institutt slapp han boten.

Boten lød på 150 euro og ble begrunnet med at mannen hadde kjørt uten lys på ”en dag med dårlig sikt på grunn av regn. ”

Ifølge dokumentene ble mannen bøtelagt av to betjenter fra Guardia Civil i fjor da han kjørte langs A-4 i retning Cadiz.

Mannen klaget på boten til trafikkdirektoratet ettersom det ikke regnet den dagen. I klagen viste han til at det stemte at han hadde kjørt på stedet på det tidspunktet som ble nevnt i boten, men at sikten var upåklagelig og at det ikke regnet en dråpe.

Trafikkdirektoratet vendte imidlertid det døve øret til i første omgang, og boten ble stående.

Mannen ga ikke opp. Han ba det spanske meteorologiinstituttet om å få utskrevet en værrapport for den gjeldende dagen, som viste at det hadde vært oppholdsvær.

Da fikk han endelig medhold av trafikkdirektoratet. Men sjåføren nøyde seg ikke med det. Han anmeldte direktoratet for å ikke ha latt tvilen komme ham til gode.

Nå er det spanske trafikkdirektoratet dømt til å betale saksomkostningene av sivilretten i Sevilla.

 

 

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter