Vil leie ut mikro-leiligheter på 2,6 m²

Publisert

En gruppe gründere vil bøte på boligmangelen i Barcelona ved å tilby «boliger» på under tre kvadratmeter. De såkalte «bikube-leilighetene» er ikke godkjente av kommunen grunnet størrelsen på rommene. Selskapet har likevel gått videre med planene og står klar med 38 rom som skal leies ut for 200 euro i måneden. Kjøkken, bad og annet fellesareal må deles med andre leietagere.

Haibu 4.0 er navnet på firmaet som står bak det nye boligprosjektet i Barcelona. Etter japansk modell fra storbyer som Tokyo har firmaet utviklet små moderne værelser med maksimal utnyttelse av plassen.

Boligprisene i Barcelona har de siste par årene skutt i været. I enkelte nabolag skal prisene på ett år ha godt opp med mellom 30 og 40 prosent.

Målet med den nye prosjektet er i følge Haibu 4.0 å bøte på presset i markedet og tilby unge mennesker tak over hodet mens de leter etter mer permanente løsninger. Firmaet har allerede mottatt over 500 henvendelser og skal ha valgt ut de første leietagerne til et bygg som står klart like utenfor sentrum av byen.

Firmaet stiller strenge krav til leietagerne. De som bryter husreglene vil bli kastet ut.

For å kunne leie en mikro-leilighet må man være mellom 25 og 45 år og tjene minst 450 euro i måneden. Tilbudet er ikke ment for turister, men er rettet mot folk som har bodd i byen i minst ti år.

Hvorvidt prosjektet kan realiseres er imidlertid fremdeles usikkert. De såkalte «bikube-leilighetene» er nemlig ikke godkjente av kommunen.

Lokale myndigheter viser til at leiligheter etter loven må være på minst 40 kvadratmeter og at et rom til utleie ikke kan være mindre en fem kvadratmeter. Kommunen skal heller ikke ha mottatt noen formell søknad fra firmaet om lisens for utleien.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter