Vil lage hotell av gammelt fyr

Publisert

Det gamle fyret på øya Tabarca på Costa Blanca kan ende opp som hotell. En lokal utbygger har vist interesse for bygget og de første skrittene er tatt på vei mot en byggetillatelse. Det over hundre og femti år gamle fyret har i dag ingen funksjon, men ligger i et verneverdig naturområde og er ansett som en arkitektonisk skatt på øya. Alle er derfor ikke like begeistret for prosjektet. Motstandere av planene har allerede varslet innsigelser mot utbyggingen.

I følge avisen Información har selskapet Josector Juan Luis SL presentert et byggeprosjekt der Faro de Tabarca skal gjøres om til et ”lite” og ”sjarmerende” hotell med det gamle fyret som en viktig del av attraksjonen. Det skal ikke være aktuelt å endre byggets utforming, noe som begrenser hotellets størrelse og kun gjør det mulig med syv rom, opplyser selskapet.

Hotellplanene møter imidlertid motstand fra politisk hold. Representer fra det sosialistiske partisamarbeidet Esquerra Unida i Alicante kommune har varslet innsigelser mot prosjektet. Det påpekes blant annet at det gamle fyret ligger ved et fuglereservat og verneverdig naturområde og derfor ikke bør åpnes for kommersiell drift. Partiet mener i stedet at fyret burde gjøres om til besøkssted og museum. Utbyggeren argumenterer på sin side med at fyret i dag ikke har noen funksjon og at den planlagte omgjøringen til hotell ikke vil skade den opprinnelige bygningsmassen. På grunn av uenigheten om utbyggingen er det ventet at prosessen frem mot en eventuell byggetillatelse vil ta tid.

Faro de Tabarca ligger på den lille øya Tabarca ca. 8 kilometer ut i havet fra byen Santa Pola på Costa Blanca. Fyret ble bygget i 1854 og skulle varsle skipsfarten om grunner og skjær rundt øya. I 1971 ble det bygget et nytt og moderne fyr ved siden av det opprinnelige bygget. Dette ble imidlertid revet i 1998 for å tilbakeføre stedet til sin opprinnelige form. Tabarca er med sine rundt 60 innbyggere (2013) den minst befolkede øya i Spania. Øya hører inn under Alicante kommunes administrasjon.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter