Vil heve aldersgrensen for kontoer på sosiale nettverk

Publisert

For å beskytte mindreårige ønsker den spanske regjeringen å heve aldersgrensen for registrering av kontoer på sosiale nettverk fra 14 til 16 år. Lovforslaget, som ministerrådet skal godkjenne på sitt neste møte, omfatter også muligheten til å fjerne skadelig innhold, involvering av barneleger i tilfeller av misbruk av skjermtid, straffer for forfalskning og ydmykende bilder og økt kontroll av pedofile med falske virtuelle identiteter.

Regjeringen ønsker å øke beskyttelsen av mindreårige i den digitale sfæren, blant annet ved å heve minimumsalderen i Spania for å registrere seg på et sosialt nettverk eller abonnere på en tjeneste fra 14 til 16 år.

Mindreårige under 16 år kan bare gjøre dette med tillatelse fra foreldre eller andre foresatte.

Mobiltelefoner, nettbrett, datamaskiner og TV-er som selges i Spania, må ha et kontrollsystem slik at foreldre eller foresatte kan iverksette tiltak for å beskytte mindreårige mot risikoen ved bruk av disse digitale enhetene.

Lovforslaget beskrives som en “død lov” hvis operatører, produsenter og leverandører ignorerer det.

Lovforslaget skal nå sendes til Kongressen for godkjenning.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter