12 C
Alicante
30.4 C
Málaga
20.3 C
Las Palmas de Gran Canaria

Vil forbedre langtidsparkeringen ved El Altet

Det spanske luftfarts-verket Aena ønsker å privatisere driften av den eldste parkeringen ved El Altet flyplass i Alicante. Målet skal være å utvide og forbedre tilbudet om langtidsparkering. Samtidig ønsker selskapet å ta opp kampen med de mange uoffisielle parkeringstilbudene som har dukket opp rundt flyplassen.

Forslaget møter motstand fra fagorganiserte som er redde for at arbeidsplasser skal gå tapt. Aena sier på sin side at de ansatte vil bli omplassert.

El Altet er den sjette mest travle flyplassen i Spania og hadde i følge tall fra Aena nærmere 10 millioner reisende i 2011. Flyplassen har to store offisielle parkeringsanlegg, den nye ved det nye terminalbygget og den gamle parkeringen som Aena nå har gått inn for å privatisere. Sistnevnte har i dag 6 ansatte.

Selv om det har blitt sagt at de ansatte skal få tilbud om ny jobb, er de fagorganiserte i CCOO imot privatiseringen. I følge tillitsvalgte er driften av parkeringen i dag god, med konkurransedyktige priser og et stadig større tilsig av kunder. CCOO stiller seg derfor uforstående til privatiseringsvedtaket.

Noe av bakgrunnen for den nye satsingen skal være at Aena, som eier El Altet, har sett seg lei på de mange «illegale» parkeringstilbudene ved flyplassen – firmaer som tilbyr parkering uten å være offisielt godkjente. Folk frarådes å la seg friste av de lave prisene som disse selskapene tilbyr. Sikkerheten og ansvaret for bilene er ikke nødvendigvis like god som ved den offisielle parkeringen.

Av Ole C. Glad

Relaterte saker

- Advertisement -