Vil bruke 2 milliarder på å flytte AVE-stasjonen

Publisert

Kommuneledelsen i Alicante vil flytte byens nye stasjon for høyhastighetstog (AVE). Initiativet inngår i planene om å få lagt skinnegangene ned bakken og utnyttet de frigjorte arealene til å bygge blant annet et nytt parkanlegg. Å flytte den tre år gamle stasjonen er anslått å koste 250 millioner euro, over to milliarder norske kroner. Prosjektet betegnes som urealistisk og møter sterk motstand hos opposisjonen.

Da AVE-stasjonen (Alta Velocidad Española) ble vedtatt av det forrige byrådet til Partido Popular, var mange kritiske til prosjektet. Den offisielle åpningen av stasjonen med daværende prins Felipe 17. juni 2013 skjedde til store protester og demonstrasjoner utenfor stasjonsbygget.

Nå vil den nye rødgrønne ledelsen i Alicante bestående av PSOE, Guanyar Alacant og Compromís gjøre om stasjonen og flytte den til området der byens kirkegård befinner seg.

Flere av partiene var imot at stasjonen skulle ligge i sentrum slik PP gikk inn for, og vil nå gjøre alvor av sine tidligere innsigelser. Prosjektet er anslått å koste 250 millioner euro og møter sterk motstand fra opposisjonen.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter