Valencia-regionen til fase 3 på mandag

Publisert

Presidenten for Valencia-regionen har offisielt bedt regjeringen om å la hele regionen gå videre til Fase 3 fra og med mandag 15. juni. Helsedepartementet i Madrid må gi si endelige godkjenning før avgjørelsen er endelig.

Man bekrefter samtidig at man vil åpner for reiser mellom alle provinsene i regionen, Alicante, Valencia og Castellon.

Reiser til nabo-regionene Murcia og Balearene

Myndighetene for Valencia-regionen er i dialog med myndighetene i Murcia for å koordinere en snarlig åpning av trafikk også mellom de to regionene. Spesielt de som bor i Vega-Baja, inkludert Torrevieja, er i stor grad knyttet til Murcia regionen, gjennom handel og familie-forbindelser.

Man er også i samtaler med den politiske ledelsen for Balearene av samme årsak. Alicante og Valencia-regionen er nærmeste punktet på fastlandet for Balearene. Det er flere viktige ferje-forbindelser fra f.eks. Valencia og Denia til Mallorca og Ibiza. Ferjene har aldri stoppet opp men reiser har vært begrenset til transport av varer og de som reiser i jobb-sammenheng eller skal hjem. Balearene er allerede i Fase 3 og når Valencia-regionen går over til Fase 3 er det opptil de regionale myndighetene om de vil åpne opp for allmenn trafikk. Regjeringen ga regionene denne fullmakten kort tid tilbake.

Barene kan øke kapasiteten

De regionale myndighetene i Valencia vil også la barer og restauranter øke kapasiteten til 75% i det man går til fase 3.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter

Nyttig å vite: