8.2 C
Alicante
30.4 C
Málaga
15.8 C
Las Palmas de Gran Canaria

Utelukker ny «karantene»

Presidenten for Valencia-regionen, som inkluderer Alicante-provinsen, Ximo Puig sier man ikke vurderer noen ny karantene i hans region.

Smitten er under halvparten av lands-gjennomsnittet

Antallet smittede har økt i Valencia-regionen, men presidenten peker på at antallet smittede pr 100.000 fortsatt er lavt. I Valencia-regionen er antallet som har nestet positivt under halvparten av snittet for Spania.

145 kommuner i Valencia regionen har registert smitte-tilfeller de siste tre dagene. Rundt en fjerdedel av disse (273 personer) befinner seg i hovedstaden Valencia. Siden begynnelsen av pandemien har totalt 4361 personer testet positivt i Valencia-by.

– Disse nye tilfellene er bekymringsverdige men langt unna det vi så tidligere i pandemien, uttalte Ximo Puig.

Presidenten sier videre at tidlig i pandemien var tilgang på pustemaskiner et problem. Nå er situasjonen en helt annen, man har svært god kapasitet og helsevesenet har ingen problemer med å håndtere situasjonen.

Han påpeker videre at man har 298 personer på sykehus med Covid-smitte i hele Valencia regionen, 32 av disse på intensivavdeling. Valencia-regionen har 20.000 ekstra sengeplasser i beredskap og 2.000 ekstra sengeplasser på intensivavdeling.

Relaterte saker

- Advertisement -