Utelukker ny “karantene”

Publisert

Presidenten for Valencia-regionen, som inkluderer Alicante-provinsen, Ximo Puig sier man ikke vurderer noen ny karantene i hans region.

Smitten er under halvparten av lands-gjennomsnittet

Antallet smittede har økt i Valencia-regionen, men presidenten peker på at antallet smittede pr 100.000 fortsatt er lavt. I Valencia-regionen er antallet som har nestet positivt under halvparten av snittet for Spania.

145 kommuner i Valencia regionen har registert smitte-tilfeller de siste tre dagene. Rundt en fjerdedel av disse (273 personer) befinner seg i hovedstaden Valencia. Siden begynnelsen av pandemien har totalt 4361 personer testet positivt i Valencia-by.

– Disse nye tilfellene er bekymringsverdige men langt unna det vi så tidligere i pandemien, uttalte Ximo Puig.

Presidenten sier videre at tidlig i pandemien var tilgang på pustemaskiner et problem. Nå er situasjonen en helt annen, man har svært god kapasitet og helsevesenet har ingen problemer med å håndtere situasjonen.

Han påpeker videre at man har 298 personer på sykehus med Covid-smitte i hele Valencia regionen, 32 av disse på intensivavdeling. Valencia-regionen har 20.000 ekstra sengeplasser i beredskap og 2.000 ekstra sengeplasser på intensivavdeling.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter