Ulogisk karantenekrav for Spania

Publisert

Det er provinsen Lleida, i Nord-Spania på grensen til Frankrike hvor antallet Corona-smittede øker. Et utbrudd i en region som ligger en lang dagsreise unna solkysten og Costa Blanca gjør at Norge nå krever 10 dagers karantene for alle som har vært i Spania, uansett hvor man har vært.

Mens Sverige blir delt opp i regioner skal alle som har vært i nordmenns ferieland nummer en i karantene uansett.

Tyve ganger flere smittede i Nord-Spania

Mens turistområdene på Costa Blanca og Costa del Sol har svært lite smitte ser man nesten tyve ganger så høy smitte steder som i Nord-Spania (Aragon) og i regionen

Nye smitede pr 100.000 innbyggere, siste 14 dager, kilde Ministerio de Sanidad (Det spanske helsedepartementet)

Kanariøyene 5,80
Andalucia 11,01 (Malaga)
C. Valenciana 13,29 (Alicante)
Aragón 237,86
Cataluña 111,57 (Barcelona)
Madrid 18,5

12.000 nordmenn rammes av beslutningen

I følge data fra mobilnettet befant rundt 12.000 nordmenn seg i Spania nå i slutten av juli. Nordmenn i Spania har mottatt en tekstmelding fra Helsedirektoratet.

Spania behandles helt forskjellig i forhold til Sverige

Selv om Spania er langt større enn Sverige, og turistområdene hvor nordmenn ferierer har svært lav Corona-smitte, vil ikke Norske myndigheter behandle Spania på samme måte som nabolandet Sverige.

– Det føles litt urettferdig

I et intervju med NRK sier Irene Primastad at det hele føles urettferdig. Hun viser til at FHI vurderer f.eks. Sverige regionvis mens i Spania blir alle puttet i en bås.

Nrk skriver videre:

Ifølge spanske helsemyndigheter som NY Times henter tallene sine fra har smittetallene for regionen Communidad Valenciana, der Torrevieja ligger, ligget på 9 per 100.000, altså godt under 20 som er grensen FHI har satt. Den siste uka er det regionene Aragòn, Catalonia, Navarra og Paìs Vasco (Baskerland) ligget over 20.

Kjendis får reise inn fra USA uten karantene

USA står på “rødlisten” over de som ikke får reise inn til Norge eller EU. Likevel lar den norske regjeringen en gruppe amerikanere slippe inn. Etter at Hollywood-skuespilleren Tom Cruise personlig ringte kulturministeren i Norge åpner man for at Cruise og hans folk får komme inn i Norge og filme for Mission Impossible.

Nordmenn som har vært på ferie på solkysten, som knapt registererer Corona-tilfeller om dagen må samtidig tilbringe 10 dager i karantene.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter