Tyrefekting på kommunens regning

Publisert

Lørdag 9. august ble det for fjerde år på rad arrangert tyrefekting i byen Gandia rett nord for Costa Blanca. Arrangementet som ble gjeninnført av ordføreren Arturo Torró fra Partido Popular i 2011 ble som vanlig møtt med store protester. Grunnet dårlig billettsalg må tyrefektingen hvert år subsidieres av kommunen, penger mange mener burde vært brukt til andre formål. Representanter for den lokale dyrebeskyttelsen og innbyggere i byen gikk samme dag i demonstrasjon mot arrangementet der flere hundre mennesker hadde stilt opp.

Da ordføreren i Gandia, Arturo Torró (PP), gjeninnførte tyrefekting i Ganida i 2011 hadde det gått hele 25 år uten et slikt arrangement i distriktet Safor. Begrunnelsen for å gjeninnføre den omstridte tradisjonen skal ha vært å bringe mer turisme til byen. Kommunen har ingen egen arena men en mobil konstruksjon med tribuner settes hvert år opp ved havnen i byen. Tross store protester fra innbyggerne har PPs kommuneledelse valgt å fortsette med arrangementet.

Det første året skal man ha solgt svært få billetter, noe som førte til at man etter hvert åpnet dørene og slapp inn folk gratis for å fylle tribunene. På grunn av de sviktende billettinntektene har kommunen vært nødt til å subsidiere arrangementet. Dette skaper stor frustrasjon hos mange av innbyggerne i Gandia som vil at man heller skal bruke skattepengene til andre formål.

De siste tre årene har organisasjonen for dyrebeskyttelse og miljø i Safor (Sociedad Protectora de Animales y Medio Ambiente) arrangert demonstrasjoner mot tyrefektingen med en egen Facebook-side, S.P.A.M.A. Safor.

Rundt fem hundre innbyggere fra distriktet stilte lørdag 9. august opp i protest mot arrangementet. En representant for organisasjonen SPAMA sier til avisen El País at det føles som en skam å tilhøre en nasjon som fremdeles tillater at dyr drepes for underholdning. Det påpekes at kommunens budsjett kuttes på flere områder. Samtidig finner PP hvert år penger til tyrefektingen. I følge organisasjonen er det drept rundt tretti okser siden arrangementet ble gjeninnført i 2011.

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter