Turistnæringen reddet av helligdagene

Publisert

De første dagene av påsken vitnet ikke om gode tider for Spanias mest populære reisemål. Mot slutten av uken økte imidlertid etterspørselen betydelig. Det reddet hoteller, restauranter og butikker fra absolutt nedtur.

De første dagene av påsken vitnet ikke om gode tider for Spanias mest populære reisemål. Mot slutten av uken økte imidlertid etterspørselen betydelig. Det reddet hoteller, restauranter og butikker fra absolutt nedtur.

Etter tre dårlige år tok påsketurismen seg opp igjen i 2011. Målet for i år var å fortsette den gode trenden fra i fjor. Økonomiske nedgangstider og meldinger om gråvær ga ikke de beste forhåpningene. Likevel har resultatet mange steder blitt bedre enn næringen hadde trodd på forhånd. Det viser tall fra hotell og restaurantbransjens interesseorganisasjon Confederación Española de Hoteles y Alojamientos Turísticos (CEHAT).

Feriestedene langs kysten i Sør-Spania som er kjente for sine tradisjonelle påskefeiringer har stort sett hatt en akseptabel tilstrømning av feriegjester, spesielt fra skjærtorsdag til første påskedag. Ferieøyene Mallorca, Menorca, Ibiza og Kanariøyene har som vanlig klart seg best. Overalt har det imidlertid blitt en en noe dårligere påske enn i fjor, sett fra bransjens side. Hotellnæringen har vært spesielt utsatt. I følge hotellbransjens egen organisasjon, La Federación Española de Hostelería, er det først og fremst de spanske turistene som har sviktet. Færre spanske familier tilbrakte påsken på hotell i år sammenliknet med tidligere år og den økonomiske krisen får skylden. Usikkerhet knyttet til landets økonomi og til hva som vil skje fremover gjør at spanjolene generelt sett er forsiktige med forbruket sitt. Dette merker hotellene.

Alt i alt har imidlertid påsken gitt forhåpninger om bedre tider. Turismen og forbruket i påskeuken pleier i følge bransjen å gi en god indikasjon på hvordan sommeren vil bli. Tross færre spanske overnattingsgjester på hotellene, har den generell tilstrømningen av turister mot slutten av påsken styrket troen på at sommeren kan bli bra. Det forutsetter at den største utenlandsturismen, fra land som Storbritannia og Tyskland, ikke svikter.

Av Ole C. Glad  

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...





Nyttig å vite:

Relevante nyheter