Trenden med retur til landsbyen har gått i revers

Publisert

Under pandemien så man trenden med at spanjolene flytter ut av storbyene og tilbake til landsbyene.

Årsakene var mange, man søkte seg bort fra smittesentra i storbyene. Søkte et billigere sted å bo. Bedriftene tillot at man jobbet hjemmefra og med det kunne man jobbe fra foreldrenes landsby fremfor storbyen. Spanjolene er svært knyttet til familien og under pandemien var transport vanskeligere så det å besøke sine foreldre i helgen var ofte vanskelig eller umulig i det restriksjoner på reise ble innført, fjernet og innført igjen.

33 av 64 kommuner i Alicante provinsen har færre enn 2000 innbyggere.

Trenden viser seg å være kortvarig. Dette data fra bostedsregistrene viser at ved utgangen av 2021 bodde det færre folk i disse småbyene enn året før, 2020.

Spanjolene har derimot “gått mann av huse” for å kjøpe seg sin egen feriebolig ved kysten. Man registrerte et klart “klasseskille” i det de som hadde en slik eiendom langt enklere kunne komme seg ut av storbyene og bo bedre under de restriksjonene som gjaldt under pandemien. Man så også at smittesentra var i storbyene mens småbyene langs Middelhavet hadde det langt enklere under pandemien.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter