Togulykken i Galicia: Holdt 118 km/t i 30-sone

Publisert

Det portugisiske toget som sporet av i Galicia fredag 9. september skal ha holdt en hastighet på 118 km/t på en strekning med 30-grense. Fire personer omkom da toget traff en bro og en jernmast like før stasjonen i O Porriño. Blant de omkomne var føreren av toget.

Ulykkestoget i Galicia var fra det portugisiske jernbaneselskapet Comboios. Toget kom fra Porto i Portugal og skulle til Vigo i Spania. Før toget ankom den spanske byen O Porriño skal det ha blitt penset over på et alternativt spor grunnet anleggsarbeid. Her skulle togføreren i følge reglene ha redusert farten til 30 km/t. Analyser av innholdet i togets ferdsskriver tyder imidlertid på at toget holdt en hastighet på 118 km/t da ulykken inntraff.

Togulykken i O Porriño er den andre på tre år i Galicia. Den 24. juli 2013 mistet 79 mennesker livet da et spansk Alvia høyhastighetstog sporet av ved byen Santiago de Compostela. Også den gangen var den høye farten årsak til ulykken. Føreren av toget skal ha holdt en hastighet på over 190 kilometer i timen inn i en sving med 80-grense.

Les også: Ett år siden togulykken i Galicia

 

 

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter