Tillater hotell i Barcelona-ikon

Publisert

Barcelona kommune gjør unntak fra lisensutsettelsen for nye hoteller og tillater at byikonet Torre Agbar gjøres om til luksushotell. I et forsøk på å få kontroll på den voksende masseturismen i byen har det nye byrådet innført midlertidig stans i alle vedtak om hotellbevillinger. Den kontroversielle beslutningen gjorde at selskapet som har kjøpt det karakteristiske bygget «truet» med å slå av det blå og røde lyset som er med på å gjøre konstruksjonen til et landemerke i byen. Etter å ha fått bekreftelse på at lisensen likevel gis, har selskapet lovet å la lysene stå på.

Ordfører i Barcelona, Ada Colau, har etter at hun tiltrådte vervet som byens politiske leder i midten av juni gjort alvor av valgløftet fra kommunevalget om å ta skritt for å bremse masseturismen i byen. Colau som representerer det nye partisamarbeidet på venstresiden Barcelona en Comú besluttet kort tid etter tiltredelsen å sette alle søknader om hotellvirksomhet på vent i ett år.

Les også: Vil bremse masseturismen

I løpet av denne perioden skal kommunen utforme en ny plan for hvordan hotellnæringen skal kontrolleres og hvem som skal tildeles lisenser i fremtiden. Som begrunnelse for tiltaket har den nye ordføreren tidligere sagt at det handler om å forhindre dannelse av «gettoer» av turister og unngå at områder forvandles til rene «fornøyelsesparker».

Da den kontroversielle beslutningen ble kjent, annonserte eieren av Torre Agbar at de ville spare strøm ved å slå av de blå og røde LED-lysene som lyser opp bygget på kveldstid. Etter å ha fått bekreftelse på at lisensen likevel gis, har selskapet lovet å la lysene stå på. Lisensen for hotellvirksomhet skal i følge en uttalelse fra den nye eieren imidlertid ha blitt gitt fordi søknaden om bevilling var levert før byrådet innførte bevillingsstans. 


Torre Agbar

Den karakteristiske kontorbygningen Torre Agbar stod ferdig i 2004 og er med sin spesielle form og skiftende farger blitt et symbol på Barcelona by. Bygget som er tegnet av arkitekten Jean Nouvel var inntil nylig eid av det katalanske vannselskapet Aguas de Barcelona som skal ha sagt ja til å selge tårnet for 250 millioner euro til Hyatt Hotels Corporation. Den amerikanske hotellkjeden har til hensikt å gjøre om bygget til luksushotell.

 

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter