Tilbød kongen feiekost for å rydde

Publisert

Bildet av en ung mann som tilbyr kong Felipe en feiekost etter flomkatastrofen på Mallorca har spredt seg på sosiale medier. Gutten som deltok i opprydningen i byen Sant Lorenzo de Cardessar skal ha avvist det kongelige håndtrykket og i stedet holdt frem en feiekost med oppfordring til kongen om å delta i ryddearbeidene. Spanskekongen skal ha løst situasjonen med å gi gutten et klapp på skulderen og unnskyldt seg med at «Akkurat nå kan jeg ikke».

Oscar Tarela skal i likhet med mange andre unge på Mallorca ha hjulpet til i opprydningen etter flomkatastrofen 9. oktober. Til sammen 13 mennesker mistet livet, da kraftig nedbør oversømmet flere byer på øst side av øya. Tre dager senere kom kongen på offisielt besøk til de flomrammede områdene.

Gutten har på sosiale medier begrunnet det oppsiktsvekkende påfunnet med at «et håndtrykk, i det minste for ham, ikke hjalp stort». For høflighets skyld skal han likevel ha tatt kongen i hånden.

Den spanske kongefamilien har et spesielt forhold til Mallorca, med eget sommerpalass i Palma. Blant annet er det tradisjon for de kongelige å tilbringe påsken på øya.

Den unge mannen har på sin Facebook-side lagt ut en video av hendelsen. Der skriver han at han ikke hadde til hensikt «å henge ut» kongen. Han innrømmer riktignok at han ikke er noen stor tilhenger av monarkiet, men at dette ikke må misforståes. «Det betyr ikke at jeg ikke holder Spania og flagget mitt kjært», skriver han.

Også den spanske tennisstjernen Rafael Nadal skal ha bistått i opprydningen på øya. Nadal som er fra byen Manacor på Mallorca skal i motsetning til spanskekongen ha trukket på seg slagstøvlene og begynt å feie. Verdenseneren i tennis skal også ha stilt sin egen idrettshall Rafa Nadal Sports Centre til disposisjon for husløse etter flommen.

Kong Felipe VI og dronning Letizia deltok onsdag 17. oktober i minnestund for ofrene etter flommen.

 

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter