Ti prester tiltalt for overgrep

Publisert

En spansk domstol har tatt ut tiltale mot ti prester som i flere år skal ha forgrepet seg på mindreårige i en menighet i Granada. Saken ble først kjent i november i fjor etter at et av ofrene anmeldte forholdet. Etter det skal tre andre personer ha stått frem og fortalt om likende hendelser i den samme menigheten.

Den 24 år gamle gutten som i fjor anmeldte saken i Granada (Andalucía) skal ha blitt utsatt for gjentatte seksuelle overgrep da han var i alderen 14 til 17 år. Forholdet går tilbake i årene 2004 til 2007. Gutten skal i mange år ha vært taus om hendelsene. Årsaken til at han omsider valgte å anmelde forholdet skal ha vært tanken på at flere kunne bli utsatt for liknende overgrep av de samme personene.

Overgrepene ble først kjent etter at gutten hadde skrevet et brev til pave Frans I i Roma der han fortalte om hendelsene. Paven skal deretter ha ringt vedkommende på telefon og oppfordret ham til å anmelde forholdet. Paven skal også ha tatt kontakt med med erkebiskopen i Granada for å forsikre seg om at saken ble fulgt opp.

Etter det skal tre andre personer ha stått frem og fortalt om liknende hendelser i den samme menigheten. I den pågående etterforskningen forsøker man nå å få etablert hvor organisert og hvor omfattende overgrepene eventuelt har vært. Ti prester og to andre ansatte i menigheten er foreløpig tiltalt i saken.

 

 

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter

Nyttig å vite: